Sėkminga Akmenės rajono karatistų sezono pradžia Kandavoje

Naujienos: Sportas , 2019-02-26 18:10
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Praėjusį šeštadienį (vasario 23 d.) Vladimiro Silvaško auklėtiniai iš „Energijos“ klubo, praktikuojančio kyokushin karate stilių, sėkmingai pradėjo naująjį sezoną tradiciniame A.Krauklos atminimo tarptautiniame turnyre Kandavoje (Latvija). Iš devynių varžybose startavusių karatistų prizininkais tapo šeši.
Sėkmingiausias debiutas- akmeniškio Kajaus Kasiliausko. Pirmoje kovoje pergalė pelnyta per keliolika sekundžių. Organizaciniai nesusipratimai sukūrė precedento neturėjusį įvykį antroje kovoje- sportininkams bebaigiant kovą paaiškėjo, jog Kajus turėjo kovoti sekančioje kovoje su kitu varžovu, tad vietoj dviejų kovų dešimtmetis kovojo tris. Bet tai nesutrukdė taip pat anksčiau laiko pabaigti ir finalinę kovą.
Tik finale varžovei nusileido ir dar viena debiutantė iš Akmenės- devynmetė Kamėja Bagdonaitė. Pirmoje kovoje laimėjusi net po dviejų pratęsimų, finale ji turėjo pripažinti stipresnė varžovės pranašumą.
Pralaimėjęs pirmąją kovą pajėgesniam varžovui, susikaupė ir antroje kovoje jokių šansų laimėti ar bent aktyviau pasipriešinti nesuteikė dar vienas varžybų debiutantas dešimtmetis iš Naujosios Akmenės Emilis Generauskas.
Dar vienas debiutas – sugrįžimas po dviejų metų pertraukos į aktyvią sportinę veiklą dvidešimtmečio Naujosios Akmenės gyventojo Jokūbo Juzėno taip pat paženklintas antros vietos medaliu. Jokūbas abi kovas kovojo su šeimininkų- Kandavos „Bushido“ klubo- sportininkais. Pirmąją kovą laimėjo po pratęsimo prieš dešimt metų vyresnį ir sunkesnį sportininką, tačiau finalinėje turėjo pripažinti techniškesnio Europos čempionatų patirties turinčio latvio pranašumą.
Vienintelę trečiają vietą po lietuviško mažojo finalo tarp dviejų „Energijos“ klubo sportininkų laimėjo ir iškovojo dar vienas naujaakmenietis Dominykas Brazys.
Turnyro metu Kandavoje suaugusių tarpe vyko lentelių laužymo –tameshivari- rungtis, kurioje šešių varžovų tarpe daugiausia lentelių trimis rankos smūgiavimo būdais- kumščiu, rankos briauna ir alkūne- sulaužė Ramūnas Žimantas iš Naujosios Akmenės.
Tarp aštuonių 13-ame A.Krauklos turnyre dalyvavusių komandų, mažiausia „Energijos“ klubo komanda užėmė penktą vietą.



„Energijos“ klubo nuotrauka
Prizininkai iš kairės pirmoje eilėje Emilis, Kamėja, Kajus; stovi- Vladimiras, Jokūbas, Ramūnas, Dominykas


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN