Kražiuose - senjorų šventė „Pabūkime kartu“

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2021-09-11 21:20
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Kelmės r.

Vėl nelauktai, nurimus vasaros šurmuliui, atkeliavo ruduo, kuris į Kražius atnešė gražią šventę skirtą pagyvenusių žmonių dienai paminėti. Šiemet ši šventė vyko kiek anksčiau nei įprasta, rugsėjį, tačiau kaip teigė atvykę senjorai – gyvenimą reikia švęsti kasdien, o jų širdyse tikrai dar ne ruduo!

Šių metų šventės tema buvo „Eilės Vytautui Mačerniui“, kadangi šiemet sukako lygiai 100 metų, kai gimė poetas ir 2021 metai buvo paskelbti Vytauto Mačernio metais, tad renginio metu skambėjo ne tik atvykusių kolektyvų dainos, bet ir Vytauto Mačernio eilės skirtos rudeniui, tėvynei. Kūrinius skambančius iš širdies į širdį atliko Užvenčio kultūros centro Vaiguvos skyriaus vokalinis ansamblis (vad. Gerimantas Rukas), Varnių bendruomenės moterų ansamblis „Sidabrinė gija“ (vad. Česlovas Liaugminas), Kelmės rajono „Bočių“ bendrijos kapela „Atgaiva“ (vad. Justinas Kasparas) ir Kražių M. K. Sarbievijaus kultūros centro moterų senjorių vokalinis ansamblis „Pabūkime kartu“(vad. Augustinas Bartkevičius). Atvykę kolektyvai džiaugėsi galimybe pasirodyti ir paklausyti kitų, pabendrauti ir pabūti kartu jaukioje aplinkoje po Kražių kolegijos skliautais. Jau tradicija tapusi šventė „Pabūkime kartu“ buvo dalis vykdyto projekto „Tau dovanoju muziką“, kurį dalinai finansavo Lietuvos kultūros taryba.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN