Akmenės karatė klubui debiutas atnešė Europos čempiono titulą

Naujienos: Sportas , 2018-12-06 20:15
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Lapkričio 24 dieną Vengrijos sostinėje Budapešte vykusiame Europos shinkyokushin karate federacijos surengtame jaunimo iki 21 (U21) čempionate, svorio kategorijoje virš 90 kg debiutavęs Naujosios Akmenės Ramučių gimnazijos abiturientas Paulius Žimantas (treneris Vladimiras Silvaško) iškovojo čempiono titulą.
Paulius į Lietuvos rinktinę pateko rinktinės stovykloje iškovojęs tam teisė, nes dėl to, kad Lietuvos jaunimo iki 21 metų čempionato dieną neturėjo 18 metų ir jame negalėjo dalyvauti. Tad prireikė papildomai įrodyti savo pranašumą prieš rudenį vicečempionu tapusį kaunietį.
Ramučių gimnazistas ketvirtfinalyje per 44 sekundes įveikė Latvijos atstovą Jurgi Pušmucansą, pirmoje kovoje nugalėjusį ukrainietį Kyryla Kutsyniaką. Pusfinalio kovoje taip pat per ne visą laiką nugalėtas šeimininkų atstovas Gyula David Gulyas.
Finalinėje kovoje susitikta su antruoju Ukrainos rinktinės sportininku Danylo Voievodkinu. Pastarasis pusfinalinės kovos neturėjo- Pauliaus bendrakomandinis Edvinas Vaisietas atsisakė kovos, tad ukrainietis finalą pasiekė lengviau. Tikėtos gražios kovos neišvysta – jau 10 sekundę Danylo neleistinai kumščiu smūgiavo lietuviui į nosį. Gydytojai nesugebėjo iš prakirstos odos bėgančio kraujo sustabdyti, tad neleido kovos tęsti. To užteko ukrainiečio diskvalifikavimui ir Pauliaus paskelbimu čempionu. Pakalbinti tiek sportininkas, tiek treneris Vladimiras Silvaško teigė, jog jei ne toks medikų verdiktas, kovą jie buvo pasirengę tęsti ir pergalę iškovoti taip, kaip Europos jaunių čempionato finale šiemet Vrosclave- švariai, techniškai, stipriai.
Gruodžio 6-9 dienomis Pauliaus laukia dar vienas debiutas- šį kartą KWU federacijos Europos čempionate Varnoje (Bulgarijoje) suaugusių amžiaus grupėje.

„Energijos“ archyvo nuotrauka
Vladimiras Silvaško ir Paulius Žimantas


„Energijos“ informacija


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN