Temidės finaliniame etape komanda iš Telšių „Sigma“ pelno trečiąją vietą

Naujienos: Sportas , 2018-05-30 19:45
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Vilniuje baigėsi policijos organizuojamo teisinių žinių konkurso „Temidė“ trečiasis - finalinis etapas, kuriame varžėsi 10 šalies geriausių moksleivių komandų. Nugalėtojais, surinkę 2512 taškų, tapo Alytaus apskrities moksleiviai, antraisiais, surinkę 2487 taškus, tapo komanda iš Klaipėdos, o garbingą trečiąją vietą užėmė puikiai pasirodžiusių, 2274 taškus surinkusių, moksleivių iš Telšių Žemaitės gimnazijos komanda „Sigma“.

Konkurso dalyvius ir nugalėtojus iškilmingoje ceremonijoje, vykusioje Lietuvos Respublikos konstituciniame teisme, sveikino ir apdovanojo policijos generalinio komisaro pavaduotojas Rimantas Bobinas ir šio teismo Administravimo ir protokolo skyriaus vedėja Rūta Svirnelienė. Paskatinamuoju Švietimo ir mokslo ministerijos prizu buvo apdovanoti nežymiai nuo nugalėtojų atsilikę ir ketvirtąją vietą užėmę Tauragės apskrities moksleiviai, baigiamojoje rungtyje surinkę 2094 balus.

Šiais metais atnaujinto tradicinio konkurso formatą sudarė trys pagrindinės rungtys – „Protų mūšis“, „Pabėgimo kambarys“ ir orientacinės varžybos, surengtos nuotykių žaidimo „Encounter“ pavyzdžiu. Apsiginklavusios teisinėmis žiniomis, mobiliojo ryšio programėlėmis ir informacijos paieškos sistemomis, moksleivių komandos skersai ir išilgai išnaršė sostinės senamiestį, ieškodamos 20 Vilniaus vietų, susijusių su teisėsaugos iri Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo šimtmečio istorija bei kiekvienoje vietoje atliko įvairias, iš policijos pareigūnų praktikos parengtas teisines ir sportines užduotis.

Naujuoju konkurso formatu, kurį itin gerai įvertino jo dalyviai, policija siekia ne tik suteikti moksleiviams teisinių ir su policijos veikla susijusių žinių bei skatinti jaunimo atsakingumą ir pilietiškumą, bet ir auginti sau lygiavertę pamainą.

Sveikiname nugalėtojus ir visus dalyvavusius!


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN