Madų šou Ventos gimnazijoje

Naujienos: Švietimas , 2018-12-18 18:41
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Ventos gimnazijoje vyksta daug prasmingų renginių ir daugumos iš jų iniciatoriai yra jaunimo organizacija ,,Nestabdyk“. Šios organizacijos vienas iš tikslų yra turiningas jaunimo laisvalaikis.

Siekdami šio tikslo ,,nestabdukai“ (taip juos dabar visi vadina) nuolat ieško galimybių, kaip pritraukti lėšų prasmingam jaunimo laisvalaikiui, todėl teikia paraiškas ir dalyvauja įvairiuose projektuose. Šiais metais vykdė projektus „Nestabdyk naktis – jaunimas vienijasi“, „Jaunimas kaime“. Aktyvi jaunimo veikla buvo pastebėta ir Pasaulio piliečių akademijos, organizacija buvo atrinkta dalyvauti tarptautiniame projekte „Global education goes local“. Įgyvendindami šį ir „Jaunimas kaime“ projektus ,,nestabdukai“ atliko daug pilietinių akcijų, edukacinių veiklų, o gruodžio 7 d. sukvietė Ventos miesto bendruomenę į baigiamąjį renginį kultūros namuose ,,Pasaulis keičiasi. O tu?“

Gimnazijos moksleiviai buvo gavę užduotį įgyvendinant darnaus vystymosi tikslus paruošti madų šou.

Podiumu žengė originaliai pasipuošę modeliai, kurių rūbai buvo pagaminti iš antrinių žaliavų, nebenaudojamų rūbų. Septintokai ir devintokai antram gyvenimui prikėlė tėvelių ir senelių nebenaudojamus rūbus, šeštokų ir dešimtokų modeliai blizgėjo papuošti kompaktiniais diskais, išradingai nebenaudojamais daiktais savo rūbus papuošė III gimnazijos klasės mokiniai, aštuntokai įsigudrino net iš parduotuvėse surinktų kasos čekių pasisiūti rūbus, o mažiausieji penktokai demonstravo sportinių ir karinių rūbų ilgaamžiškumą ir patvarumą. Komisiją ir žiūrovus žavėjo moksleivių išradingumas, kūrybiškumas. Renginio vedėjai Eidmantė ir Domantas pateikė įdomių faktų apie globalias aplinkos taršos problemas, pasaulio vaikų padėtį, besaikio vartojimo pasekmes. Baigiantis renginiui mokiniai žiūrovams dalijo neįgaliųjų klubo ,,Dalia“ moterų pasiūtus pirkinių krepšius, kad nebereikėtų kaskart parduotuvėse pirkti plastikinių maišelių ir paskui juos išmesti. O dalyviai scenoje viešai pasižadėjo senus savo žaislus ir rūbus ne išmesti, o atiduoti jaunesniems, taupyti vandenį ir be reikalo juo nesitaškyti, nebesinaudoti jokiais purškiamais gaivikliais, rūšiuoti šiukšles, į lėkštę įsidėti tiek maisto, kiek suvalgys, kad nereikėtų išmesti...

Renginį papuošė jaunieji talentai: kultūros namų ir gimnazijos šokėjai, buvusi gimnazijos mokinė Akvilė, dabar studijuojanti Klaipėdos konservatorijoje.

Garbingų dizainerių ir specialistų komisija – mokytojos Janina Lakačauskienė ir Diana Baranauskienė bei sveikatos priežiūros specialistė Jolanta Pakalniškienė – negailėjo pagyrų moksleiviams ir apdovanojo pačius išradingiausius modelius, labiausiai atitinkančius darnaus vystymosi tikslus. Laikinai einanti gimnazijos direktoriaus pareigas Vilija Rumbinienė dėkojo renginio organizatoriams – jaunimo organizacijai ,,Nestabdyk“ , vadovėms Elenai Čiobienei ir Jūratei Mikelskienei, gimnazijos prevencinei darbo grupei, klasių auklėtojams ir Andriui Pocevičiui už renginio techninius ir medijų sprendimus.

http://akmene.lt/go.php/lit/Madu-sou-ventos-gimnazijoje


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN