Klaipėdą sudrebins gatvės kultūros diena, subursianti žinomus šios kultūros atstovus (2021-08-23)

Naujienos: Renginiai , 2021-08-19 19:57
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Klaipėdos m.

Jau rugpjūčio 23 dieną Klaipėdoje, 2021 metais paskelbtoje Europos jaunimo sostine, įvyks „Gatvės kultūros diena“. Klaipėdos Elinge įkurtoje erdvėje persipins įvairios gatvės kultūros išraiškos kryptys. Čia su jaunimu bendraus ir skirtingas gatvės kultūras pristatys žinomi šios srities profesionalai.

Gatvės šokiai, trickingas, Tik – Tok, AFRO būgnų šou, grafiti, grojimas vinilais – tai gatvės kultūros kryptys, su kuriomis supažindins „Gatvės kultūros dienos“ organizatoriai. Pasak jų, tai bus įtempta ir atradimų kupina dieną, leisianti prisiliesti prie to, kas kai kuriam jaunimui gali būti dar nepatirta.

„Siekėme sukurti dinamišką, spalvingą ir interaktyvią programą, kuri įtrauktų jaunus žmones, skatintų jų domėjimąsi ar pažinimą. Džiaugiamės, kad prie programos prisijungs savo sričių profesionalai ir pristatys tai, ką išmano geriausiai“, – teigia „Gatvės kultūros dienos“ organizatoriai.

Trickingą arba kitaip judėjimo meną, į kurį integruoti įvairių stilių šokiai, kovos menų technikos ir kita pristatys šios srities profesionalas Andrius Vengalis, Tik – Tok subtilybėmis dalysis šiame socialiniame tinkle gerai žinomas Edvinas Fruktas, afro būgnais mokys groti ir šou surengs žinomas muzikantas Jotvilas Švirinas, grafiti paveikslą pieš ir jaunimą kvies kartu tai daryti Rodionas Petrovas (Rodion Petrov), gatvės šokių subtilybėmis pasidalins Artūras Ufas, o dieną užbaigs ir vinilais groti mokys Tadas Mačijauskas.

Vienu iš „Gatvės kultūros dienos“ akcentu tapsiantis grafiti kūrinys papuoš ir kitus „Klaipėda – Europos jaunimo sostinė 2021“ įvykius. Būsimojo kūrinio pagrindinė mintis – „Visi skirtingi – visi lygūs“.

Renginio dieną vainikuos vinilų kolekcionieriaus Tado Mačijausko pasirodymas, kuris leis jaunimui iš arti susipažinti su šia grojimo technika.

„Tikime, kad šis renginys suburs daugybę jaunų žmonių, neabejingų gatvės kultūrai ar norinčių su ja susipažinti iš arčiau. Visos veiklos bus interaktyvios ir leis kiekvienam susirinkusiam tapti viso to dalimi“, – džiaugiasi organizatoriai.

„Gatvės kultūros diena“, tai vienas iš „Klaipėda – Europos jaunimo sostinė 2021“ platformos „Spalvos“ įvykių.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN