Stiprinti tarptautinio bendradarbiavimo ryšiai Ukrainoje

Naujienos: Savivalda , 2021-08-14 20:26
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Akmenės rajono savivaldybės delegacija, kurią sudarė Savivaldybės meras Vitalijus Mitrofanovas, Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Darius Rekis, Tarptautinio bendradarbiavimo ir komunikacijos skyriaus vedėja Ingrida Jakaitienė bei Akmenės rajono savivaldybės kultūros centro direktorės pavaduotoja Jurgita Valčikaitė-Šidlauskienė, dalyvavo Skhidnytsios miesto (Ukraina) renginiuose, kurie vyko rugpjūčio 7-8 dienomis.

Liepos mėnesį Skhidnytsios miesto meras pakvietė Akmenės rajono savivaldybės atstovus dalyvauti kasmetiniame renginyje ir taip stiprinti tarptautinio bendradarbiavimo ryšius.

Delegacija susitiko su savivaldybės meru Ivanu Pilyaku, mero pavaduotojais ir administracijos direktoriumi, kuriems perdavė dovanas su Akmenės krašto simbolika ir linkėjimus. Vizito metu Skhidnytsios meras supažindino su Rumunijos delegacijos atstovais, aprodė pasikeitusias miesto erdves, sutvarkytus svarbiausius miesto objektus. Taip pat delegacija lankėsi kultūriniuose renginiuose.

Akmenės rajono ir Skhidnytsios savivaldybės oficialiai bendrauti pradėjo 2018 m., sudarius susitarimą tarp Ukrainos Lvovo srities Skhidnytsia miesto ir Lietuvos Akmenės rajono savivaldybės, kuriame numatytas informacijos ir patirties keitimasis įvairiose abiem pusėms rūpimose srityse.

Nuotraukose: Akmenės rajono savivaldybės delegacijos atstovai, Skhidnytsios meras, Rumunijos delegacijos atstovai; viešnagės akimirkos.



Tarptautinio bendradarbiavimo ir komunikacijos skyriaus informacija
šaltinis: https://akmene.lt/naujienos/stiprinti-tarptautinio-bendradarbiavimo-rysiai-ukrainoje/3267


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN