„Iki“ gavo Lietuvos Respublikos konkurencijos tarybos leidimą įsigyti startuolio „LastMile“ akcijų paketą

Naujienos: Verslas , 2021-08-11 06:28
El. pašto adresas: g.valaityte@publicum.lt

Lietuvos Respublikos konkurencijos taryba prekybos tinklą „Iki“ valdančiai UAB „Palink“ suteikė leidimą įsigyti startuolio „LastMile“ kontrolinį akcijų paketą. „Palink“, sėkmingai užbaigusi sandorį, valdys 67 proc. UAB „Greituolis“ akcijų.

„Po šio įsigijimo galėsime nedelsdami pradėti spartesnę savo tinklo plėtrą e.komercijos srityje. Daugiakanalė prekyba suteikia daugiau galimybių būti arčiau savo klientų – tai neabejotinai kuria pridetinę vertę mūsų pirkėjams, o mums atveria naujas verslo vystymo galimybes“, – sako UAB „Palink“, valdančios „Iki“ prekybos tinklą, generalinė direktorė Nijolė Kvietkauskaitė.

Su startuoliu „LastMile“ prekybos tinklas bendradarbiauja jau daugiau nei pusantrų metų. UAB „Greituolis“ steigėjai liks bendrovėje ir toliau bus atsakingi už verslo plėtrą bei vystymą.

Prekybos tinklas „Iki“ yra antras didžiausias mažmeninės prekybos tinklas Lietuvoje. 2021 m. bendrovė itin didelį dėmesį skiria plėtrai, inovacijoms bei atsinaujinimui. Jau vien per 2021 m. septynis mėnesius „Iki“ atidarė 2 naujas parduotuves. Dar 15 parduotuvių renovuotos tiek didžiuosiuose miestuose, tiek ir šalies regionuose.

Naujų parduotuvių statybai įmonė šiais metais ketina skirti apie 10 mln. Eur., pačių parduotuvių atnaujinimui – apie 20 mln. Eur, trečia investicijų kryptis – skaitmeninės ir technologinės inovacijos. Iš viso tam ketinama skirti apie 5 mln. Eur.

Prekybos tinklą iš viso šiuo metu sudaro 227 fizinės „Iki“ parduotuvės, 2 logistikos centrai, kulinarijos gamybos centras bei 26 kepyklos. Prekybos tinkle dirba per 5,9 tūkst. darbuotojų.

UAB „Greituolis“, valdantis „LastMile“, šiuo metu turi didesnę nei 130 tūkst. vartotojų bendruomenę. „LastMile“ klientai gali rinktis produktus iš daugiau nei 30 partnerių parduotuvių, o asortimentą bendrai sudaro virš 28 tūkst. prekių. Bendrai kasdienių prekių pristatymo paslauga veikia visuose didžiausiuose Lietuvos miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN