Rašytojo Vytauto Almanio knygos „Antrasis Žemgalių išėjimas“ pristatymas Akmenės rajono savivaldybės Viešojoje bibliotekoje

Naujienos: Švietimas , 2021-08-09 17:44
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Akmenės rajono viešojoje bibliotekoje įvyko rašytojo Vytauto Almanio knygos „Antrasis Žemgalių išėjimas“ pristatymas. Renginio organizatorė, Viešosios bibliotekos direktorė Zita Sinkevičienė mintimis pasidalino apie rašytojo Vytauto Almanio išleistą knygą, kūrybą, pacitavo kraštotyrininko, žurnalisto Leopoldo Rozgos mintis, kurios buvo publikuojamos rajoniniame laikraštyje „Vienybė“, paskaitė ištrauką kroniką iš knygos ( ištrauka kronika „Išmokstu skaityti“), paskaitė šioje knygoje publikuojamą poetės Julijos Almanis eilėraštį „Viešučių kaimas“.

Knygos „Antrasis Žemgalių išėjimas“ redaktorius sūnus Andrius, viršelio dailininkė – dukra Rita Almanis. Piešinys vadinasi „Audra Viešučiuose“.

Rašytojas Vytautas Almanis išleido publicistines knygas: „Baltųjų vandenų šalyje“, „Per Ulkerio žvaigždyną“, Audra susitelkė Korgone“, „Toli ir arti“, „Už kalnų namai“, „Tolstančios salos“, „Už ribos“. Rašytojo kūryba spausdinama rajoniniame laikraštyje „Vienybė“, „Gintaro gimtinė“, „Žalioji Lietuva“, žurnaluose „Metai“, „Žemaičių saulutė“, Akmenės krašto literatų almanachuose „Žiemgalijos užrašai“ I,II,III dalyse, Akmenės krašto literatų svetainėje www.akmeneskrastoliteratai.lt.

Viešosios bibliotekos bibliotekininkė Kristina Urniežienė paskaitė ištrauką iš knygos, kroniką „Nežinoma gentis ir jos gyventojai“ ir poeto Andriaus Almanio eilėraštį „Mano Žiemgala“. Viešojoje bibliotekoje parengta kraštotyrinė spaudinių ir virtuali paroda „Rašytojas, publicistas, miškininkas Vytautas Almanis“. Nuo balandžio 21 dienos Viešojoje bibliotekoje eksponuojama rašytojo fotografijų paroda „Almanio Altajus“. Šią prasmingą fotografijų parodą aplankė nemažas skaičius bibliotekos skaitytojų, lankytojų. Tai labai populiari, įdomi fotografijų paroda.

Rašytojas Vytautas Almanis pristatė savo knygą, paskaitė ištraukų - kronikų iš knygos, paminėjo Žemgalių-lietuvių žodynėlį Žemgalių kalba. Rašytojas pasidalino įspūdžiais iš savo mielos vaikystės, kuri buvo kupina nuotykių, išdaigų, knygų skaitymo džiaugsmo, svajonių keliauti, pasidaryti medinį laivą ir keliauti, ir kitos nuostabios istorijos, kurios yra perteiktos rašytojo knygoje su prasmingomis potekstėmis. Rašytojas Vytautas Almanis dalindamasis mintimis apie kūrybą sakė, jeigu kalbėti apie vaikystę pasakysiu: „Niekada lengviau negyvenau kaip vaikystėje“, pasidalino mintimis apie šiuolaikinių poetų, rašytojų kūrybą, apie rašymo procesą, apie rašytoją Marių Katiliškį ir t.t.

Su jubiliejine gimimo diena Gerbiamą rašytoją pasveikino Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotoja Janina Rekašienė, Naujosios Akmenės trečiojo amžiaus universiteto rektorė Rimana Vapsvienė, laikraščio „Vienybė“ žurnalistė Roma Jonikienė, Viešosios bibliotekos direktorė Zita Sinkevičienė, direktorės pavaduotoja Dalė Taraškevičiūtė, rajono bibliotekininkai, nes rašytojas Vytautas Almanis yra ilgametis viešosios bibliotekos skaitytojas, dažnas svečias bibliotekų renginiuose, knygų pristatymuose. Sveikinusieji Gerbiamam rašytojui Vytautui Almaniui linkėjo kūrybinių sėkmių, sveikatos. Skaitytojai turėjo galimybę įsigyti naują rašytojo knygą su autografu.



Viešosios bibliotekos direktorė
Zita Sinkevičienė
šaltinis: https://akmene.lt/rasytojo-vytauto-almanio-knygos-antrasis-zemgaliu-isejimas-pristatymas-akmenes-rajono-savivaldybes-viesojoje-bibliotekoje/3263


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN