Praūžė antrasis jaunimo muzikos festivalis „Muzikos džiunglės“

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2021-08-02 19:49
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Kelmės r.

Liepa... Vasara... Kražių seniūnijos gyventojai bei svečiai traukia į Kražius, kur malonu, jauku, ir gera. Kiekvienas Kražių miestelio svečias čia pasitinkamas su šypsena bei gera nuotaika. Liepos 30 d. Medžiokalnyje (Kražiuose) vyko jau antrus metus iš eilės organizuojamas jaunimo muzikos festivalis „Muzikos džiunglės“, kuris į Kražius sukviečia muzikuojantį jaunimą ne tik iš mūsų rajono, bet ir iš visos Lietuvos.

Penktadienis, kažkur laukuose burzgia traktoriai, o šimtmečius skaičiuojančiame ąžuolais apaugusiame Medžiokalnyje jau nuo pietų šurmuliuoja jaunimas: kas bendrauja, kas repetuoja. Visi geros nuotaikos, visi su nekantrumu laukia vakaro pasirodymo. Net nepajaučiame kaip valanda keičia valandą ir jaunimo muzikos festivalio „Muzikos džiunglės“ vedėjai, Rokas Jurgilas bei Giedrė Šakalytė, jau lipa į sceną ir sveikinasi su renginio dalyviais. Renginio atidarymo proga sveikinimo žodį tarė garbingi svečiai iš Kelmės: Kelmės rajono savivaldybės administracijos direktorius – Stasys Jokubauskas ir Kelmės rajono savivaldybės jaunimo reikalų koordinatorė – Vaida Samušienė. Svečiai džiaugėsi jaunimo aktyvumu, muzikalumu bei gražia renginio idėja. Jauniausia renginio atlikėja Evelina, atliko autorinę dainą „Eilės nakčiai“, o skambant paskutiniams dainos akordams buvo oficialiai paskelbtas renginio atidarymas bei pristatyti komisijos nariai, kurie vertino jaunimo grupes. Komisiją sudarė: Viktoras Jonušis – grupės „Fire it up“ lyderis, Rasa Šiaučiūnaitė – Kelmės kultūros centro režisierė, Jurgita Gelumbickienė – Kražių Motiejaus Kazimiero Sarbievijaus kultūros centro projektų vadovė. Komisija viso renginio metu stebėjo jaunuosius atlikėjus, rašė pastabas bei vertino kiekvieną pasirodymą.

Šiemet jaunimo muzikos festivalio „Muzikos džiunglės“ scenoje pasirodė merginų duetas „Tigro aromatas“ atvykęs iš pajūrio, kuris kaip reikiant išjudino publiką, jaunatviška energija bei rokenrolu pulsuojanti jaunimo grupė „Audra“, kuri atvyko iš Telšių su visa palaikymo komanda; mūsų kraštietė, kurios autorinės dainos tapo hitais klausytojų tarpe ir skamba radijo eteryje – Akvilė Staražinskaitė; iš pajūrio į gimtus kraštus sugrįžusi Emilija Strelkauskytė žiūrovams dovanojo lyriškas bei už širdies griebiančias dainas; kelmiškių grupė „Pack of Nails“ scenoje užkūrė tikrą vakarėlį bei antrus metus iš eilės publikai dovanojo jaunimo muzikos festivaliui skirtą himną. Po visų jaunimo grupių pasirodymų buvo suskaičiuoti komisijos vertinimo balai ir apdovanota daugiausiai balų surinkusi grupė, kuria tapo merginų duetas „Tigro aromatas“. Merginas sveikino ir specialiu prizu apdovanojo visuomeninės asociacijos „Auganti Kelmė“ narys Nerijus Šarauskas. Evelina Andrijauskaitė pelnė „Metų debiuto“ apdovanojimą, o grupė „Pack of Nails“ tapo publikos numylėtiniais.

Po visų apdovanojimų ir sveikinimo kalbų, vakaro grupė „Velvet“ publikai dovanojo puikų pasirodymą ir naujausias dainas iš jų pirmojo albumo „Jaunaty“. Tariame nuoširdų ačiū visiems prisidėjusiems prie renginio organizavimo bei dalyvavusiems jame.


Kražių M. K. Sarbievijaus kultūros centro
Meno skyriaus vedėja
Simona Šarauskienė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN