Akmenės rajone pasveikinti puikiai egzaminus išlaikę abiturientai ir jų mokytojai

Naujienos: Švietimas , 2021-07-28 19:31
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Akmenės rajono savivaldybėje liepos 26 d. vyko susitikimas su geriausiais Akmenės rajono abiturientais, kurie iš bent vieno valstybinio brandos egzamino gavo 100 ir 99 balus.

Geriausius rezultatus šiais metais parodė Papilės Simono Daukanto gimnazijos mokinė Ugnė Statkutė, gavusi 100 balų įvertinimą iš lietuvių kalbos ir literatūros bei biologijos egzaminų, Ventos gimnazijos abiturientai Fausta Borusevičiūtė, pelniusi 100 balų iš anglų kalbos valstybinio egzamino ir Nojus Bronušis, pelnęs 100 balų iš informacinių technologijų egzamino. Po 99 balus iš valstybinio rusų kalbos egzamino gavo Naujosios Akmenės Ramučių gimnazijos abiturientė Olga Korolkova ir Naujosios Akmenės Ramučių gimnazijos mokinė Eglė Širvinskaitė už anglų kalbos valstybinį egzaminą.

Renginio metu kiekvienam šimtukininkui gražių žodžių negailėjo Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Gražina Karvelienė: Ugnė ne tik puiki mokinė, bet ir aktyvi renginių dalyvė, gamtos mylėtoja, šokėja, netgi tarptautinių šokių konkurso laureatė. Tikrai dėsninga, kad Fausta gavo 100 balų iš užsienio kalbos (anglų) valstybinio brandos egzamino – per visus mokymosi Ventos gimnazijoje metus, iš anglų kalbos ji yra gavusi tik devintukus ir dešimtukus. Nojaus įvertinimas už informacinių technologijų egzaminą tikrai pelnytas – jau pradinėse klasėse susidomėjo fotografija ir video kūrimu, buvo nepakeičiamu renginių įamžintoju, gimnazijoje buvo atsakingas už informacijos viešinimą

Susitikime susirinkusiuosius sveikino Savivaldybės meras Vitalijus Mitrofanovas, Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Darius Rekis bei mokyklų direktoriai, mokytojai. Visi abiturientai už aukštus brandos egzaminų rezultatus buvo apdovanoti Akmenės rajono savivaldybės suvenyrais ir mero padėkos raštais.

Meras sveikindamas abiturientus palinkėjo gerų studijų ir studentiško gyvenimo, o taip pat pakvietė po studijų grįžti į Akmenės kraštą ir kurti Akmenės kraštui.

Taip pat nepamiršti ir mokytai prisidėję prie puikių abiturientų rezultatų:

Rita Liachauskienė, Akmenės rajono Papilės Simono Daukanto gimnazijos lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja metodininkė,

Žydrė Barkuvienė, Akmenės rajono Papilės Simono Daukanto gimnazijos biologijos vyresnioji mokytoja,

Regina Uzdanavičienė, Akmenės rajono Papilės Simono Daukanto gimnazijos pradinio ugdymo mokytoja metodininkė, Ugnės ir Nojaus pirmoji mokytoja,

Virginija Morkevičienė, Akmenės rajono Ventos gimnazijos užsienio kalbos (anglų) vyresnioji mokytoja,

Juratė Šiurkienė, Akmenės rajono Ventos gimnazijos pradinio ugdymo mokytoja metodininkė, pirmoji Faustos mokytoja,

Gitana Vėlavičičienė, Akmenės rajono Ventos gimnazijos informacinių technologijų vyresnioji mokytoja,

Vita Mėlenienė, Naujosios Akmenės Ramučių gimnazijos užsienio kalbos (anglų) vyresnioji mokytoja,

Nadiežda Loc, Naujosios Akmenės Ramučių gimnazijos užsienio kalbos (rusų) mokytoja metodininkė.

Mokytojoms įteikti mero padėkos raštai.

Susitikimo pabaigoje kiekvienas abiturientas užrašė savo Akmenės krašto viziją mūsų rajono linkėjimų knygoje.



Tarptautinio bendradarbiavimo ir komunikacijos skyriaus informacija
šaltinis: https://akmene.lt/naujienos/pasveikinti-puikiai-egzaminus-islaike-abiturientai-ir-ju-mokytojai/3233


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN