Šilalėje lankėsi žemės ūkio viceministras Donatas Dudutis

Naujienos: Savivalda , 2021-07-26 18:54
El. pašto adresas: lina.stonciute@gmail.com
Vietovė: Šilalės r.

Praėjusios savaitės pabaigoje, liepos 23 d., Šilalėje kartu su Seimo ir Kaimo reikalų komiteto nariu Jonu Gudausku lankėsi žemės ūkio viceministras Donatas Dudutis, kuruojantis žemėtvarkos, melioracijos, geodezijos, žuvininkystės ir kitas sritis. Vizito metu jis susitiko su Šilalės rajono savivaldybės meru Algirdu Meiženiu, Savivaldybės tarybos nariais, Kaimo reikalų ir aplinkosaugos, Investicijų ir statybų skyrių specialistais ir Nacionalinės žemės ūkio tarnybos Šilalės skyriaus atstovais. Kartu su svečiu aptarti klausimai, susiję su žemėtvarka, melioracija, ūkininkavimu ir kt.

Kaimo reikalų ir aplinkosaugos skyriaus vyr. specialistas Stasys Tubutis pateikė informaciją apie žemės ūkio ir kaimo plėtrą Šilalės rajone. Specialisto pateiktais duomenimis – bendras Šilalės rajono plotas – 118797,00 ha, iš jų 65959,75 ha žemės ūkio naudmenų. Žemės ūkio naudmenos užima 55,5 proc., skaičiuojant nuo bendro rajono žemės ploto, miškai užima 33741,00 ha arba 28 proc. bendro rajono ploto. Registruotų ūkininko ūkio registre ūkių skaičius – 3405, iš jų jaunieji ūkininkai iki 40 metų amžiaus – 426. Susitikimo metu taip pat kalbėta apie gyvulininkystę. Šilalės rajonas Lietuvos mastu turi daugiausiai galvijų. Pastaruosius trejus metus sumažėjusios pieno bei galvijų supirkimo kainos tiesiogiai lėmė galvijų laikytojų skaičiaus ir galvijų skaičiaus mažėjimą. Ypač smulkieji ūkininkai atsisako pieninių veislių galvijų, dažnas pereina prie mišrūnų ir (ar) grynaveislių galvijų auginimo.

Susitikimo dalyviams taipogi pateikta informacija apie traktorių, savaeigių ir žemės ūkio mašinų ir jų priekabų registro tvarkymą, techninę apžiūrą, diskutuota apie šeimos ūki perspektyvas, tinkamą atstovavimą smulkiesiems ūkininkams, pasėlių deklaravimo klausimus, melioracijos ir geodezijos sričių problemas, Europos žaliojo kurso įgyvendinimo galimybes Lietuvos žemės ūkyje bei kitus su žemės ūkiu susijusius klausimus.

Susitikimo pabaigoje aptarti kiek anksčiau viceministrui siųsti rajono gyventojams aktualūs ir probleminiai klausimai.



Veiklos administravimo skyriaus
atstovė spaudai Rūta Budrė
šaltinis: https://silale.lt/go.php/lit/Silaleje-lankesi-zemes-ukio-viceministras-donatas-dudutis


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN