Folkloro festivalyje Sedoje – ansambliai iš visos Lietuvos

Naujienos: Savivalda , 2021-07-26 17:54
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Mažeikių r.

Tradicinis folkloro festivalis „Gėid vuolongelė“ savaitgalį sukvietė į Sedą folkloro ansamblius: dainininkus, muzikantus, pasakorius, šokėjus, iš visos Lietuvos. Skambėjo ne tik žemaičių, bet ir aukštaičių, suvalkiečių dainos bei melodijos, jas keitė šokiai.

Festivalio dalyvius ir žiūrovus sveikino bei gražios šventės linkėjo Mažeikių rajono savivaldybės (toliau – Savivaldybės) mero patarėja Milda Šukienė, Savivaldybės tarybos narė Genoveita Gricienė, kiti svečiai.

Šventę pradėjo šeimininkai – Sedos kultūros centro šokių kolektyvas „Mitrulis“, ansambliai „Rėmolee“ ir Rėmoliokaa“. Juos scenoje pakeitė svečiai iš Skuodo r. Barstyčių – folkloro ansamblis „Barstītē“, ansambiai iš Mažeikių „Alksna“ ir „Alksniokā“, ansamblis „Platelee“ iš Plungės r. Platelių, „Diemedis“ iš Kalvarijos, „Kupkėmis“ iš Kupiškio. Koncerto pabaigoje pasirodė Saulius Petreikis ir grupė.

Vakarop šventė iš Antano Baranausko aikštės persikėlė į Varduvos salelę. Čia vyko smagi vakaronė, „Truopniuojė šuokiejė“ konkursas.


Ryšių su visuomene skyrius
šaltinis: http://www.mazeikiai.lt/savivaldybe/naujienos/folkloro-festivalyje-sedoje-ansambliai-i%C5%A1-visos-lietuvos/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN