Naujosios Akmenės vaikų lopšelio-darželio ,,Buratine renginys ,,ŽEMAITIŪ ŽEMIE AUGAM“

Naujienos: Švietimas , 2018-03-20 20:27
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Naujosios Akmenės vaikų lopšelio-darželio ,,Buratinas“ pedagogės Dalia ir Vida, minėdamos Lietuvos šimtmetį, savo ugdytinius ir bendruomenę pakvietė pasibūti renginyje ,,ŽEMAITIŪ ŽEMIE AUGAM“.

Nuskambėjus ,,žemaitiū“ tarme atliekamai dainai, šventės dalyviai žemaitiškai niūniavo lopšines, apdainavo senovėje atliekamų darbų eiliškumą, kad žmonės turėtų maisto ir drabužių. Vaikai su pedagogių pagalba ,,narpliojo“ žemaitiškus porinimus, mįsles, pajuokavimus, pamokymus. Renginio vedančioji Dalia Gilienė prisiminė kaip senovėje kvepėjo jos ,,babūnelės“ darželio gėlės, o Vida Drąsutienė pasakojo apie smagius žaidimus žiemą ant ledo, kai užšaldavo ,,dėdelė“ pelkė ir sugužėdavo kaimynų vaikai. O jų vardų skambėjimas...vos pavyko juos pervadinti bendrine lietuvių kalba.
Smagiai pabendravę, pasilinksminę, savo ,,pasėbovėmā“ apvainikavome draugišku ,,šokimeliu“ ,,Spindulielis“.

Priešmokyklinio ugdymo pedagogė Vida Drąsutienė http://akmene.lt/go.php/lit/Renginyje-zemaitiu-zemie-augam


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN