Plenero „Šimtmečio veidai ir vaizdai 2021“ metu pašventinta Bilionių seniūnijos vėliava

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2021-07-22 20:29
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šilalės r.

Liepos 19 d. prasidėjo ir jau penktą kartą Bilionyse vyksta kelias dienas trunkantis tautodailės pleneras „Šimtmečio veidai ir vaizdai 2021“. Šį kartą pleneras ypač svarbus bilioniškiams, nes renginio metu pristatytas Bilionių herbas ir pašventinta vėliava. Plenero atidaryme dalyvavo ir renginio dalyvius sveikino Šilalės rajono savivaldybės meras Algirdas Meiženis ir Administracijos direktorius Tadas Bartkus.



Herbo etaloną sukūrė dailininkė Gražina Eimanavičienė. Herbo raudoname lauke atsispindi pavadinimo „Bilionys“ kilmė, piliakalnis ir menama pilis. Plenero atidarymo metu ne tik papasakota apie herbą, bet ir vyko įvairi meninė programa, pasirodė Laukuvos kultūros namų kaimiškoji muzikos kapela „Laukuva“, Kvėdarnos kultūros namai, Žadeikių laisvalaikio salės moterų vokalinis ansamblis „Žarija“.




Iki penktadienio truksiančiame plenere vyks įvairūs užsėmimai ir edukacijos: tapyba, medžio drožimas, akmentašystė, senovinio valgio edukacijos, kino vakarai ir plenero uždarymo koncertas.




Veiklos administravimo skyriaus
atstovė spaudai Rūta Budrė
Nuotraukos Bilionių seniūnijos

šaltinis: https://silale.lt/go.php/lit/Plenero-simtmecio-veidai-ir-vaizdai-2021-metu-pasventinta-bilioniu-seniunijos-veliava


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN