Burbiškio dvaro vasaros susitikimuose – šokio ir teatro duetas (2021-07-23)

Naujienos: Renginiai , 2021-07-20 20:01
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com

Liepos 25 dieną, sekmadienį, Daugyvenės kultūros istorijos muziejaus-draustinio Burbiškio dvaro istorijos skyriuje (Radviliškio r.) tęsis „Burbiškio vasaros susitikimai“.

Burbiškio dvaro parke 13 valandą vyks šokio edukacija: su šokio istorija supažindins ir šokti mokys profesionalus choreografas, šokėjas ir šokių studijų „Fuego“ ir „Intrus“ vadovas Mindaugas Lekauskas ir Guoda Stonkutė, Lietuvos salsos ir bachatos jaunimo čempionė.

15 valandą profesionalus Klaipėdos žvejų rūmų pantomimos teatras „A“ parodys specialiai šiam projektui sukurtą spektaklį „Pavogtas veidas“. Spektaklio režisierius – Aleksas Mažonas. Į spektaklį bus įtraukti ir žiūrovai.

Pantomimos teatras „A", įkurtas 1993 metais, propaguoja pantomimos ir judesio raišką, dalyvauja Lietuvoje ir užsienyje vykstančiuose festivaliuose bei projektuose. Bendradarbiavo su žymiais Lietuvos ir užsienio menininkais – A. Gotesmanu, A. Šenderovu, L. Schmidt (Vokietija), styginių kvartetu „Chordos“.

Po spektaklio vyks Šeduvos kultūros ir amatų centro vaikų teatro „Laumžirgiai“ ir pantomimos teatro artistų kūrybinės dirbtuvės. Jų rezultatas - kartu sukurtas gyvasis paveikslas.

Rugpjūčio 6 dieną lankytojų lauks dar vienas „Burbiškio vasaros susitikimų“ renginys – dvaro parke atlikėja Erika Dženings su grupe atliks naujai atgimusią senosios estrados programą.
Burbiškio dvaro 28 hektarų peizažinis parkas – išskirtinis Lietuvoje. Parką raižo tvenkinių ir kanalų sistema su 15 salų, daugybe pusiasalių, sąsiaurių. Salas jungia 23 tiltai ir tilteliai, o bendras takų, alėjų, kelių ilgis siekia 5 kilometrus.

Parkas su romantizmo, istorizmo ir neogotikos stiliaus pastatais ir meno kūriniais skleidžia ypatingą kūrybišką nuotaiką – įsigilinę į buvusių dvaro savininkų pasaulėjautą, muziejaus darbuotojai ir toliau puoselėja kūrybos ir meno dvasią, išlaiko XIX a. pab. – XX a. pr. dvaro atmosferą.

Daugyvenės kultūros istorijos muziejaus-draustinio kompleksas yra pripažintas viena patraukliausių Lietuvos turizmo vietovių.

Projektą „Burbiškio vasaros susitikimai“ remia Lietuvos kultūros taryba ir Radviliškio rajono savivaldybė.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN