Akmenės rajono savivaldybės atstovai viešėjo pas bičiulius Estijoje

Naujienos: Savivalda , 2021-07-16 15:04
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Akmenės rajono savivaldybės delegacija, kurią sudarė mero pavaduotojas Tomas Martinaitis, Tarybos nariai Jonas Isajevas ir Apolinaras Nicius, bei Savivaldybės administracijos Investicijų ir projektų valdymo skyriaus vedėjo pavaduotoja Birutė Navickienė, dalyvavo tarptautiniame festivalyje „Sobrallat“, kuris vyko liepos 10 d. Kundoje (Estija).

Dar birželio mėnesį Viru-Nigula savivaldybė pakvietė Akmenės rajono savivaldybės atstovus dalyvauti kasmetiniame renginyje ir taip stiprinti tarptautinio bendradarbiavimo ryšius.

Delegacija dalyvavimo įvairiuose kultūriniuose renginiuose, susitiko su savivaldybės meru Einaru Vallbaumu, perdavė dovanas su Akmenės krašto simbolika ir linkėjimus, o taip pat susipažino su Karvijjos (Suomija) ir Criuleli (Moldova) miestų atstovais.

Akmenės rajono ir Viru-Nigula savivaldybės oficialiai bendrauti pradėjo 2018 metais. Bičiulystė tarp abiejų Baltijos valstybių ir savo mentalitetu panašių jų savivaldybių vystėsi sparčiai, tad netrukus, kitais metais, buvo pasirašyta bendradarbiavimo sutartis, kuri sėkmingai plėtojama, ypač – kultūrinių mainų srityje. Palyginti netolimas atstumas ir abipusės pastangos lėmė, jog akmeniškiai meno mėgėjai, šokėjai, jau koncertavo Kundoje, o šio miesto atstovai pasirodė Naujojoje Akmenėje.



Savivaldybės administracijos
Tarptautinio bendradarbiavimo ir komunikacijos skyriaus informacija
šaltinis: https://akmene.lt/naujienos/vieseta-pas-biciulius-estijoje/3195


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN