Kalvystės meno dienose Švedijoje – Mažeikių krašto kalviai

Naujienos: Savivalda , 2021-07-13 07:37
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Mažeikių r.

Mažeikių krašto kalviai atstovavo Lietuvai Švedijoje, Mariestado miesto katedroje, vykusiose kalvystės meno dienose, kurių metu buvo pristatomos lietuvių kalvystės bei kryždirbystės sąsajos su Skandinavija, baltiškoji juvelyrika, simbolika.

Renginyje dalyvavo kalviai Algirdas, Mindaugas, Martynas Stankai ir Donatas Liekmanis. Prie jų taip pat prisijungė humanitarinių mokslų daktaras, archeologas Gvidas Slah bei kalvis Darius Vilius.

Vyko paskaitos kryždirbystės tema, buvo kalami papuošalai, demonstruojamas kalvystės procesas. Šventę vainikavo ugnies instaliacija baltų tematika. Planuojama, jog šis renginys taps tradiciniu, jungiančiu Lietuvą ir Skandinaviją.

Bendro projekto dalyviai už galimybę jame dalyvauti dėkingi koordinatoriui Valdui Šiupiniui

ir Skaros vyskupijos dekanui, Mariestado parapijos pastoriui Willem-Jan Fens.


Ryšių su visuomene skyrius
šaltinis: http://www.mazeikiai.lt/savivaldybe/naujienos/kalvyst%C4%97s-meno-dienose-%C5%A1vedijoje-ma%C5%BEeiki%C5%B3-kra%C5%A1to-kalviai/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN