Bažnyčių naktys Kelmėje (2021-07-23 iki 2021-07-25)

Naujienos: Renginiai , 2021-07-13 07:31
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Kelmės r.

„Bažnyčių naktys“ – keturių savivaldybių jungtinis renginių ciklas, kviečiantis aplankyti bažnyčias, pasimėgauti, kaip įstabiai vakaro sutemose skamba klasikinė, sakralinė muzika po šventovių skliautais, atrasti jaukias, prasmingas keliones po Kelmės, Raseinių, Šiaulių rajonus ir Šiaulių miestą.
Dar 2018 metais Šiaulių rajono savivaldybė vėlaus vakaro valandomis atvėrė daugelio bažnyčių duris populiariam sakralinės ir klasikinės muzikos koncertų ciklui „Muzikinės bažnyčių naktys Šiaulių rajone“.
O šiemet pirmą kartą Lietuvoje į vėlaus vakaro muzikos koncertus bažnyčiose pakvies jau keturių savivaldybių jungtinis renginys. Kviečiame vakaro sutemose atrasti puikius koncertus gražiausiose bažnyčiose, įsileisti į sielą muziką, poeziją, pasimėgauti įstabia bažnyčių akustika, atrasti keliones, ekskursijas po jaukius, vaizdingus Kelmės, Raseinių, Šiaulių rajonus ir Šiaulių miestą.

Muzikiniai renginiai „Bažnyčių naktys“ jau bene 20 metų yra populiarūs ir kitose Europos valstybėse – Vokietijoje, Austrijoje, Čekijoje, Slovakijoje, Estijoje, Latvijoje.

Šiais renginiais kviečiame keliauti, ieškoti, atrasti ir nors trumpam stabtelti, kad pajustume Lietuvos bažnyčių grožį, po jų skliautais besiskleidžiančią kultūrą ir išgirstume paslaptingų istorijų.
Prasmingų kelionių su nuostabia muzika Kelmės, Raseinių, Šiaulių rajonuose ir Šiaulių mieste.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN