Telšiuose vyko pradinių klasių mokinių varžybos „Šviesoforas“

Naujienos: Švietimas , 2018-04-25 07:31
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Balandžio 19 d. Telšių „Germanto“ progimnazijoje vyko pradinių klasių mokinių varžybos „Šviesoforas“. Šios varžybos yra viena iš sudedamųjų Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos organizuojamo Lietuvos mokinių konkurso „Saugokime jaunas gyvybes keliuose“ dalis.
Į varžybas atvyko komandos iš Telšių „Saulėtekio“ pradinės mokyklos bei „Atžalyno“ progimnazijos. Pradinukai rungėsi protų mūšyje, stebėjo video užduotis, ėjo per perėjas, prisiminė kelio ženklų reikšmes ir atšvaitų svarbą. Po įnirtingos kovos į pirmą vietą įsiveržė Telšių „Saulėtekio“ pradinės mokyklos vaikai, o Telšių „Atžalyno“ progimnazijos moksleiviai liko antri. Tačiau abi komandos vyks į regioninį turą, konkurso III etapą, kuris šiemet vyks gegužės mėnesį Rietave.
Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos, pasitelkdama savivaldybių administracijos švietimo padalinius, policijos įstaigas ir socialinius partnerius, Lietuvos mokinių konkursą „Saugokime jaunas gyvybes keliuose“ organizuoja jau nuo 1995 m. Konkurso pagrindinis tikslas – mokyti moksleivius saugaus elgesio kelyje įgūdžių, plėtoti jaunųjų eismo dalyvių saugaus eismo sampratą realiame gyvenime, mažinti eismo įvykių, kuriuose nukenčia nepilnamečiai, skaičių, atkreipti visuomenės dėmesį į eismo saugumo svarbą.



Telšių apskr. VPK informacija


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN