Vyko nacionalinis visos Lietuvos globojančių šeimų ir globos centrų renginys „Vaikai yra vaikai“

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2021-07-08 19:07
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šilalės r.

Pirmąjį liepos sekmadienį Lietuvoje minima Globėjų diena. Siekiant atkreipti dėmesį į vaikų globą ir globėjus, keisti neigiamas visuomenės nuostatas apie vaikų globą, praėjusiais metais inicijuota idėja kiekvienoje savivaldybėje nuo birželio 29 d. iki liepos 4 d. organizuoti renginių savaitę Globėjų dienai paminėti. Šilalės rajone taip pat vyko įvairūs Globos savaitės renginiai.

Šilalės Šv. Pranciškaus Asyžiečio parapijoje eksponuota vaikų piešinių paroda „Vaiko globa – kas tai?“, vyko kraujo donorystės akcija „Aukodamas kraują gelbsti žmogaus gyvybę, o tapdamas globėju – vaiko gyvenimą“ bei kiti renginiai.



Be gausybės renginių, vykusių kiekvienoje savivaldybėje, Kaune liepos 3 d. pirmą kartą organizuotas nacionalinis bendras visos Lietuvos globojančių šeimų ir globos centrų renginys „Vaikai yra vaikai“. Jame dalyvavo ir Šilalės rajono dešimt globėjų (rūpintojų) su globojamais vaikais, Šilalės rajono socialinių paslaugų namų darbuotojai, savivaldybės administracijos Turto ir socialinės paramos skyriaus vedėja Reimunda Kibelienė ir vyriausioji specialistė Vilija Vainorienė.


Renginys skirtas padėkoti visiems Lietuvos globėjams ir šventiškai paminėti Globėjų dieną. Šventės metu globos centrų paviljonuose vyko įvairiausios edukacijos, savivaldybių pristatymai, buvo kuriami rankdarbiai, gaminami ir skraidinami aitvarai, žaidžiami sportiniai žaidimai, šokama „Jerusalema“ ir kitos veiklos. Šventinį renginį papuošė lėktuvais atlikta akrobatinė programa. Koncertavo atlikėjai Donatas Montvydas, Ieva Zasimauskaitė ir savivaldybių bei globos centrų atstovai iš visos Lietuvos.

Renginio metu Šilalės rajono savivaldybės administracijai įteikta Socialinės apsaugos ir darbo ministrės Monikos Navickienės ir Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos direktorės Ilmos Skuodienės padėka už pagalbą organizuojant vaikų globos savaitę bei rengiantis globojančių šeimų vasaros festivaliui „Vaikai yra vaikai“.



Veiklos administravimo skyriaus
atstovė spaudai Rūta Budrė
šaltinis: https://silale.lt/go.php/lit/Vyko-nacionalinis-visos-lietuvos-globojanciu-seimu-ir-globos-centru-renginys-vaikai-yra-vaikai-


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN