Šilalėje įvyko „Auksinių gilių“ įteikimo ceremonija

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2021-07-07 20:36
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šilalės r.

Liepos 6 d., Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) dieną, Šilalės Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje apdovanoti Šilalės kraštui nusipelnę žmonės. „Auksinių gilių“ ceremonija vyko jau 14-tąjį kartą. Šiemet skirtos 4 „Auksinės gilės“. Iš viso jau skaičiuojame 52 „Auksines giles“. Apdovanojimas pradėtas teikti nuo 2008 m.



Prieš prasidedant iškilmingam minėjimui, Šilalės Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje buvo aukojamos Mišios. Po jų renginio vedėja Kultūros centro režisierė Loreta Bartkutė pasveikinti šventės dalyvių ir įteikti apdovanojimus pakvietė Šilalės rajono savivaldybės merą Algirdą Meiženį. „Liaudies išmintis sako, kad iš mažos gilės didelis ąžuolas išauga. Taigi, šiandieną būsimiems nominantams drąsiai sakau, kad Jūsų geri darbai, veikla, kūryba, pasiaukojimas ir atsidavimas Šilalės kraštui iš mažų nuopelnų išaugo į didelius“ – prieš įteikdamas nominacijas sakė meras A. Meiženis. Nominantams ir šventės dalyviams jis linkėjo, kad ši diena dar labiau suvienytų visus prasmingiems darbams, sveikatos, stiprybės ir būti laimingiems, mylėti Šilalę, Lietuvą ir jos žmones.




Pirmoji „Auksinė gilė“ už nuopelnus Šilalės Šv. Pranciškaus Asyžiečio parapijai, siekį padaryti kitų žmonių gyvenimą prasmingesnį ir šviesesnį ir pelnytą pagarbą įteikta Šilalės Šv. Pranciškaus Asyžiečio parapijos klebonui Sauliui Katkui. Antrasis apdovanojimas už kultūrinį aktyvumą, kūrybingą darbą, tradicijų puoselėjimą, pilietines iniciatyvas ir Šilalės krašto viešinimą užsienyje įteiktas Klaipėdos universiteto Socialinių ir humanitarinių mokslų fakulteto Filologijos katedros švedų kalbos lektorei, vertėjai Virginijai Jurgaitytei. Trečioji „Auksinė gilė“ įteikta mokytojai ekspertei, vokalinio moterų ansamblio „Aušrinė“ vadovei, vokalinio moterų kvarteto „Aitra“ vadovei Laimai Petkuvienei už profesinį atsidavimą, pastangas ugdant Šilalės krašto muzikalius vaikus ir suaugusius ir už Šilalės krašto garsinimą užsienyje, tarptautiniuose dainavimo konkursuose ir festivaliuose. Paskutinysis apdovanojimas už Šilalės krašto istorinės atminties puoselėjimą, savo krašto pažinimo populiarinimą ir sklaidą visuomenei turėjo būti įteiktas Snieguolei Jurskytei-Akstinienei ir Dominikui Akstinui, tačiau šventėje dalyvauti jie negalėjo. „Auksinė gilė“ jiems bus įteikta asmeniškai. Nominantams taip pat skirtos 15 BSI piniginės premijos.

Po „Auksinės gilės“ apdovanojimų ceremonijos vyko Sakralinės muzikos ir poezijos valanda, dalyvavo solistai Aistė Pilibavičiūtė (sopranas), Dainius Puišys (baritonas), aktorė Gražina Urbonaitė ir vargonininkė Jurgita Kazakevičiūtė.


Šventinį minėjimą vainikavo prie paminklo „Laisvės šauklys“ sugiedotas Lietuvos valstybės himnas (Tautiška giesmė), iškilminga Šilalės krašto šaulių priesaikos priėmimo ceremonija ir Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos Šilalės filialo padėkų gyventojams už pagalbą įamžinant tremties ir pasipriešinimo istoriją įteikimas.





Veiklos administravimo skyriaus
atstovė spaudai Rūta Budrė


šaltinis: https://silale.lt/go.php/lit/Tradicine-jau-keturioliktoji-auksiniu-giliu-iteikimo-ceremonija


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN