Pirmąjį pusmetį prekybos tinklas „Iki“ į plėtrą ir atsinaujinimą investavo beveik 10 mln. eurų

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2021-07-07 08:43
El. pašto adresas: g.valaityte@publicum.lt

Aktyviai atnaujinimo ir plėtros planus įgyvendinantis prekybos tinklas „Iki“ per pirmuosius šešis šių metų mėnesius ir toliau investavo į naujų parduotuvių atidarymą ir turimų parduotuvių atnaujinimą, technologines naujoves bei paskelbė apie plėtrą e. komercijos srityje. Nijolė Kvietkauskaitė, prekybos tinklą „Iki“ valdančios bendrovės „Palink“ generalinė direktorė, sako, kad nuolatinės investicijos ir pamatuotų sprendimų priėmimas tinkamu laiku duoda apčiuopiamų rezultatų.

Sukurta nauja parduotuvių koncepcija

„Visą laiką siekiame būti dar arčiau savo pirkėjų, suteikti jiems kuo geresnę apsipirkimo patirtį. Nuolat investuojame į naujas parduotuves bei parduotuvių atnaujinimą, kad jos būtų dar patogesnės. Nuo pat veiklos pradžios Lietuvoje „Iki“ diegia technologines bei skaitmenines naujoves, todėl ir toliau tvirtai laikomės šios krypties. Pirmasis pusmetis mums ypatingas ir tuo, kad žengėme tvirtą žingsnį į e.komercijos sritį įsigydami startuolį „LastMile“, – teigia N. Kvietkauskaitė.

Per pirmąjį šių metų pusmetį „Iki“ atidarė dvi visiškai naujas parduotuves Kaune ir Ringauduose, dar 11 parduotuvių atnaujino tiek didžiuosiuose miestuose, tiek šalies regionuose. Į parduotuvių plėtrą nuo metų pradžios investuota apie 2 mln. eurų, į renovaciją – kiek daugiau nei 8 mln.

Taip pat per pirmąjį pusmetį buvo atnaujinta mažojo formato „IKI Express“ parduotuvių koncepcija. Remiantis ja buvo rekonstruotos dvi parduotuvės Vilniuje ir Klaipėdoje. Naujosios koncepcijos parduotuvės yra itin patogios greito apsipirkimo besitikintiems pirkėjams centrinėse miestų dalyse. Čia siūlomas platus paruošto vartoti maisto asortimentas ir kava išsinešti.

Prekybos tinklas iki metų pabaigos naujų parduotuvių statybai iš viso ketina skirti apie 10 mln. eurų, parduotuvių atnaujinimui – dar apie 20 mln.

Naujojo biuro planai

Šių metų birželio mėn. prekybos tinklas pradėjo dar vieno svarbaus projekto įgyvendinimą – paskelbta apie būsimas naujo administracijos biuro statybas sostinės Pilaitės rajone. Šalia jo bus įrengta ir moderni „Iki“ parduotuvė. Planuojamos investicijos siekia 10 mln. eurų. Naujojo trijų aukštų administracijos pastato su parduotuve plotas sieks 5 850 kv. m, jis iškils  2,78 ha sklype.

„Rūpinamės ne tik pirkėjais, bet ir tinklo darbuotojais, todėl tikime, kad naujasis biuras užtikrins mūsų darbuotojams patogesnę ir malonesnę darbo aplinką. Jis atitiks architektūros tendencijas, darniai įsilies į supančią aplinką ir ją tausos. Taip pat šios mūsų investicijos prisidės prie perspektyvaus rajono augimo bei gražėjimo, o patogesnė ir šiuolaikiška infrastruktūra dar geriau išpildys naujakurių ir rajono senbuvių poreikius“, – sako N. Kvietkauskaitė.

Plėtra e.komercijos srityje

Dar praėjusią savaitę skelbta, kad UAB „Palink“ ir UAB „Greituolis“, valdančios mažmeninės prekybos interneto platformą „LastMile“, akcininkai pasirašė akcijų pirkimo pardavimo sutartį. Pagal ją UAB „Palink“, gavusi LR Konkurencijos tarybos leidimą, ketina įsigyti 67 proc. UAB „Greituolis“ akcijų.

„Šis žingsnis – natūrali mūsų bendradarbiavimo su „LastMile“ platforma tąsa, kuri dar labiau sustiprins plėtrą e.komercijos srityje ir padės mums pasiūlyti savo pirkėjams dar vieną patogų ir greitą apsipirkimo būdą“, – sako generalinė direktorė.

Investicijos į darbuotojų sveikatą ir gerovę

Prekybos tinklas reguliariai investuoja ir į savo darbuotojų sveikatą bei gerą savijautą. Nuo liepos 1 d. visiems  prekybos tinklo darbuotojams suteiktas papildomas sveikatos draudimas. Darbdavio iniciatyva ir lėšomis apdraustų darbuotojų, kurių bandomasis laikotarpis yra pasibaigęs, draudimas galios taikomas ambulatoriniam ir stacionariniam gydymui – šeimos gydytojų ir specialistų konsultacijoms, diagnostiniams tyrimams, tokiems taip kraujo, radiologiniai, magnetinio rezonanso, endoskopijos ir pan. tyrimai.

Prekybos tinklą „Iki“ iš viso šiuo metu sudaro 227 fizinės „Iki“ parduotuvės, 2 logistikos centrai, kulinarijos gamybos centras bei 3 regioninės kepyklos. Prekybos tinkle dirba per 5,9 tūkst. darbuotojų.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN