Pasaulinė upių ir jų pakrančių švarinimo iniciatyva „River cleanup“ įsibėgėja

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2021-06-06 04:39
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com

Šį savaitgalį startuoja trečius metus Lietuvoje vykstanti pasaulinė upių ir jų pakrančių švarinimo iniciatyva „River Cleanup“. Tarptautinę aplinkos dieną gyventojai raginami kartu su visu pasauliu švarinti Lietuvos upes ir vandens telkinius ir vieniems ar drauge su šeimos nariais rinkti šiukšles prie artimiausios upės ar vandens telkinio, taip užkertant kelią atliekų patekimui į jūras bei vandenynus.

Prie tarptautinės akcijos prisijungė ir Lietuvos policijos mokyklos kursantai. Per 40 dalyvių tvarkė Nemuno upės pakrantės atkarpą Kauno rajone nuo Raudondvario link Kulautuvos. Nuostabą kelia tai, kad pakrantėje, visai greta vaizdingo dviračių tako, buvo randama ne tik tokių paliktų šiukšlių kaip plastikiniai buteliai ar senos pakuotės, bet ir gamtą teršiančių senų automobilių detalių, net senų sofų.

„Džiaugiuosi, kad pas mus mokosi socialiai atsakingi jaunuoliai, kurie skuba į pagalbą ne tik žmogui, bet ir gamtai“, - sako Martynas Čerkauskas, vienas akcijos iniciatorių Lietuvos policijos mokykloje. Akcijos metu išvalytos upės pakrantėje surinkta kelios dešimtys kilogramų šiukšlių.
80 procentų plastiko, randamo jūrose, patenka iš upių. Užkirskime tam kelią prisijungdami prie tarptautinės upių švarinimo iniciatyvos. Prisijunkime šį savaitgalį valydami arčiausiai savęs esantį upelį. Tvarkykis lokaliai, švęsk globaliai!



Veiklos valdymo skyriaus
vyriausioji specialistė Jurga Urbanavičienė
El. paštas jurga.urbanaviciene@policija.lt
Tel. 8 700 60 059
Mob. 8 699 66335


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN