Šalies lauko ekranuose – sveikinimas Tarptautinės vaikų gynimo dienos proga

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2021-06-02 05:58
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com

Vakar, birželio 1-ąją, Tarptautinę vaikų gynimo dieną, didieji Lietuvos lauko ekranai pasipuošė nepaprastu sveikinimu visiems Lietuvos vaikams.



„Su Jūsų diena, vaikai!“, – tokie žodžiai skamba Lietuvos miestuose ir miesteliuose Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos sveikinime.



„Vaikų gynimo diena turėtų būti kasdien, ne tik birželio 1-ąją. Vaikai – ne maži žmonės, o dideli stebuklai, kuriems labai svarbu, kad jais rūpintumėmės, juos saugotume, mylėtume. Kiekvienas vaikas turi savo teises, kurių neturėtume užmiršti. Viena jų – turėti saugią vaikystę. Linkiu visiems Lietuvos vaikams būti mylimiems ir saugiems savo šeimose ir mūsų šalyje“, – sako Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos vadovė Ilma Skuodienė.



Tarnybos vadovė jaunajai kartai linki drąsos ir pasitikėjimo, būti atviriems ir nebijoti reikšti savo nuomonę. Tuo pačiu primena apie Tarnybos steigiamą Vaikų tarybą, kurioje vaiko balsas ne tik girdimas, bet ir bus atliepiamas visais jiems rūpimais klausimais.



Tarptautinė vaikų gynimo diena – tai priminimas pasaulio visuomenei apie būtinybę saugoti ir gerbti vaikų teises bei vaikų orumą. Tarptautinė vaikų gynimo diena buvo įteisinta Tarptautinės moterų federacijos sesijoje 1949 metais, o pirmą kartą ši šventė paminėta po metų. 1995 liepos 3 d. Lietuvai ratifikavus Vaiko teisių konvenciją ir įgyvendinant jos nuostatas, 1996 kovo 14 d. buvo priimtas Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymas, kuris kelis kartus buvo tobulintas, siekiant geriau užtikrinti vaiko teises.





Viešųjų ryšių ir komunikacijos skyrius, komunikacija@vaikoteises.lt


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN