Naujojo karinio poligono steigimas – galimi teisminiai ginčai

Naujienos: Savivalda , 2021-05-24 17:55
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Mažeikių r.

Gegužės 24 d., pirmadienį, Mažeikių rajono savivaldybėje (toliau – Savivaldybė) aptarta, kaip padėti rajonų bendruomenėms, kad būtų atsisakyta steigti naująjį karinį poligoną Mažeikių bei aplinkiniuose rajonuose. Susitiko Mažeikių, Akmenės, Telšių rajonų vadovai, Seimo nariai ir keturių kaimyninių rajonų iniciatyvinės grupės „Ramybė ir gamta mums ir mūsų vaikams“ atstovas.

Susitikime dalyvavo Savivaldybės meras Vidmantas Macevičius, jo pavaduotojos Sigutė Bernotienė, Rūta Matulaitienė, mero patarėjas Ramūnas Bertulis, Savivaldybės administracijos direktorius Saulius Šiurys, jo pavaduotojas Eimantas Salatka, Telšių rajono savivaldybės meras Kęstutis Gusarovas, Akmenės rajono savivaldybės mero pavaduotojas Tomas Martinaitis, Seimo nariai Valius Ąžuolas, Valentinas Bukauskas, Laima Nagienė, Mažeikių, Šiaulių, Akmenės bei Telšių rajonų bendruomenių iniciatyvinės grupės „Ramybė ir gamta mums ir mūsų vaikams“ vadovė Diana Lopaitienė.

Šių metų pradžioje Mažeikių, Akmenės, Telšių rajonų savivaldybės priėmė rezoliucijas, kuriomis ragina Lietuvos Respublikos Vyriausybę, Krašto apsaugos ir Aplinkos ministerijas atsisakyti planų steigti karinį poligoną minėtų rajonų teritorijose ir Lietuvos Respublikos teritorijos bendrojo plano brėžinyje „Kompleksinė infrastruktūra ir teritorijų rezervavimas valstybės poreikiams“ iš savivaldybių teritorijų panaikinti žymą „Naujo karinio poligono alternatyvos“.

Savivaldybės išnaudojo teisines priemones, kad šiose teritorijose nebūtų steigiamas karinis poligonas, todėl šiandien vykusio susitikimo metu iniciatyvinės grupės „Ramybė ir gamta mums ir mūsų vaikams“ vadovei pasiūlyta kreiptis į teismą, kad būtų apginti gyventojų interesai dėl galimų Lietuvos Respublikos teritorijos bendrojo plano sprendinių derinimo su visuomene procedūrinių pažeidimų.

Numatyta, kad artimiausiu metu visų keturių rajonų savivaldybių tarybų posėdžiuose bus svarstoma galimybė finansiškai paremti bendruomenes, sprendžiant teisminį ginčą.


Ryšių su visuomene skyrius
šaltinis: http://www.mazeikiai.lt/savivaldybe/naujienos/naujojo-karinio-poligono-steigimas-galimi-teisminiai-gin%C4%8Dai/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN