Suglumintas senolis vagišiams pats parodė stalčių, kuriame saugojo santaupas

Naujienos: Teisėtvarka , 2021-05-20 20:15
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com

Gegužės 13-oji Radviliškio rajone gyvenančiam 85 metų senjorui tapo nelaiminga diena. Tądien apie pietus į Pyplių kaime gyvenančio senolio duris pasibeldė nepažįstama moteris. Atėjusioji jį pavadino vardu, lipšniai apsikabino, apgailestavo, kad seniai matėsi ir pasidomėjo, kaip jis laikosi. Nors vyras moters nepažino, tačiau suglumintas jos elgesio ir kalbos kaip su pažįstamu, senjoras ją įsileido į trobą. Tada nepažįstamoji pasielgė pagal įprastą sukčiaujančios vagilės veikimo schemą – uždavė klausimą, gal senolis galintis pasmulkinti pinigų, nes ji važiuojanti pirkti kiaušinių ir jai reikalingos smulkesnės kupiūros.

Ir tada senjoras padarė lemtingą klaidą – pasiėmė raktelį nuo stalčiaus, kuriame saugojo savo santaupas, jį atrakino ir pasitikrino, ar turi smulkių kupiūrų. Kai paaiškėjo, kad iškeisti pinigų moteriai neturės galimybės, jis nepažįstamosios buvo išviliotas į lauką ir apipiltas klausimais apie aplink parduodamas žemes. Klausinėdama moteris jį vis viliojo toliau nuo namų, o po kurio laiko palinkėjo gražios dienos ir išvažiavo automobilių, kuris jos laukė ant šalia sodybos esančio kelio. Senolis, šnekėdamas su atvykėle, pastebėjo, kad jame buvo dar vienas asmuo.

Grįžęs į kambarį, vyras tądien suglumo antrą kartą – jo lova buvo sujaukta, lyg kažko ieškota. Negeros nuojautos vedinas jis patikrino stalčių, kuriame laikė savo santaupas, ir pamatė, kad jų nebėra. 5000 eurų, kuriuos vyras susitaupė iš savo pensijos, buvo pavogti.

Balandžio 22 d. labai panaši istorija nutiko 69 metų Radviliškio gyventojai. Pas ją atėjusi nepažįstama moteris prisistatė esanti Radviliškio rajono savivaldybės darbuotoja. Į senjorę ji irgi kreipėsi vardu bei pavarde. Disponavimas informacija apie jos asmens duomenis bei atėjusiosios pranešta žinia apie jai priklausančią papildomą išmoką moteriai sukėlė pasitikėjimą nepažįstamąja, ji visai prarado budrumą ir paslaugiai įvykdė „savivaldybės darbuotojos“ klastingą prašymą 200 eurų kupiūrą pakeisti mažesnio nominalo banknotais. Nepažįstamoji spėjo užfiksuoti, iš kur moteris ėmė pinigėlius. Jai išėjus, senjorė pasigedo 500 eurų.

Šios istorijos dar kartą patvirtina, kad santaupas namuose laikyti – nesaugu. Kaip ir nepažįstamų asmenų akivaizdoje juos imti iš savo slaptavietės. Nepraraskite budrumo ir nepažįstamo asmens prašymą pasmulkinti pinigines kupiūras vertinkite, kaip kėslą jus apvogti.


Atstovė spaudai Gaila Smagriūnienė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN