Sakurų žydėjimas Japoniškame sode Kretingos rajone

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2021-05-12 18:27
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Kretingos r.

Maloniai kviečiame Jus į Japonišką sodą (Kretingos rajone) pasigrožėti šiuo metu žydinčiomis sakuromis.
Kretingos rajone įsikūrusiame didžiausiame Europoje japoniškame sode auga per 15 tūkst. įvairių medžių bei krūmų. Labiausiai šis sodas atsiskleidžia visu savo grožiu pavasarį. Iš žiemos miego išsiskleidžia gausybė žiedų. Sode šiuo metu žydi ne tik baltos ir rožinės sakuros, baltos magnolijos, bet ir bonsai medeliai - sakuros, sietminai, skleidžiasi azalijos, lazdeniai, forzicijos, pelkinės purienos, heleborai...

Japoniškame sode prasidėjo Hanami - sakurų žiedų stebėjimo šventė. Šiemet ji kitokia. Stipriai vėluoja. Pati gamta sudėliojo taip, kad rytais dar ką tik buvo šalnos, dienos ne per šilčiausios, todėl sakuros skleidžiasi palengva, neskubėdamos. Tarsi prisitaikė prie neskubėjimo laikotarpio, kad visi norintys pasigrožėti galėtų tai padaryti ramiai, nesibūriuodami. Dalis sakurų žydi, dalis ruošiasi. Kaip sakė gamtininkas Johnas Muiras : "Žmogui reikia ne tik duonos, bet ir grožio, kur gamta gydo sielą ir suteikia naujų jėgų kūnui". Čia vienoje vietoje auga daugiausiai sakurų Lietuvoje – daugiau nei 500, šių yra pasodinta 10 skirtingų veislių.

Japoniškame sode turite galimybę uginti savo vardinę sakurą ir kasmet sugrįžti pasigrožėti savo sakuros žiedais.

P.S. Prisegu keletą nuotraukų iš sodo žydėjimo, Japoniško sodo archyvas. Jeigu kiltų kokių klausimų, mielai atsakysiu.



Gražios dienos linkėdamas,
Šarūnas Kasmauskas
+370 616 18530
www.japangarden.lt


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN