Telšių rajono savivaldybėje lankėsi VšĮ „Socialinis taksi“ atstovai

Naujienos: Savivalda , 2021-05-12 18:23
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Telšių r.

Šiandien Telšių rajono savivaldybėje lankėsi VšĮ „Socialinis taksi“ atstovai, kurie pristatė savo veiklas ir teikiamas paslaugas, aptartos ateities bendradarbiavimo galimybės.

Socialinis Taksi – vienintelė Lietuvoje alternatyvi socialinė inovacija, kuri leidžia žmonėms su negalia tapti mobilesniais ir savarankiškesniais planuojant savo kasdienes veiklas. Socialinio Taksi automobiliai yra specifiniai siekiant užtikrinti žmonių judančių vežimėlio pagalba savarankiškumą, perdaryti pagal specialų užsakymą. Šiuo metu Socialinis taksi sėkmingai veikia - 12 savivaldybių.


Susitikimo metu pristatyti Socialinis Taksi privalumai:

Visos paslaugos yra orientuotos į žmogaus su negalia individualius poreikius.
Paslauga teikiama 24/7 principu.
Teikiamos papildomos paslaugos – nukėlimo/užkėlimo paslauga, kai pastatas nepritaikytas, palydos, pagalbos išeinant iš namų, įsodinimo ir kt. paslaugos.
Galimybė keliauti tarp miestų, pagalba ir palyda visos kelionės metu.
Žemesnė už rinkos kelionių kaina, prieinama žmonėms su negalia.
Socialinis taksi paslaugas teikia būtinosios pirmosios pagalbos, bendravimo įgūdžių apmokyti asmeniniai asistentai.

Žmonės, turintys judėjimo negalią, kelionę gali užsakyti elektroninėje sistemoje – rezervuotu laiku atvyksta Socialinio Taksi asistentas – socialinis darbuotojas, kuris padeda vartotojui patekti į automobilį ir pasiekti kelionės tikslą. Paslauga leidžia ne tik užtikrinti žmonių mobilumą, tačiau kartu savarankiškumą, skatinti aktyvų dalyvavimą. Žmogus su negalia gali nuvykti ne tik į ligoninę ar konkrečios organizacijos renginius, bet į bet kokias pasirinktas vietas; parduotuvę, teatrą, darbą, parką, ir kt.

Nuo 2020 m. neįgaliųjų pavėžėjimo paslaugas Telšių rajone teikia Telšių neįgaliųjų ir neįgalių pensininkų draugija. Šiai veiklai vykdyti 2021 metais savivaldybės lėšomis skirtas 7460 Eur finansavimas per projektines veiklas. Planuojama pavėžėjimo paslaugas neįgaliems pritaikytu automobiliu suteikti ne mažiau 80 neįgalių asmenų. Taip pat šiais metais minėta organizacija pavėžėjimo paslaugas teikia ir senyvo amžiaus asmenims.

Apžvelgiant 2020 m. statistinius duomenis socialinio taksi poreikis Telšių rajone, galimai yra ženkliai didesnis.

Socialinės reabilitacijos paslaugas neįgaliesiems Telšių rajone teikia 10 neįgaliųjų organizacijų. Finansavimas skiriamas per projektines veiklas. Socialinės reabilitacijos paslaugų neįgaliesiems projektams finansuoti Telšių rajone skirtas valstybės (70 proc.) ir savivaldybės (30 proc.) biudžeto lėšų finansavimas 2021 m. – 91881 Eur. Paslaugas planuojama suteikti 346 neįgaliems suaugusiems asmenims, 9 neįgaliems vaikams, 10 neįgaliųjų šeimos nariams.
Bendras suaugusių neįgaliųjų skaičius Telšių rajone (2020 m. statistika) – 2374 asmenys.
Neįgalių asmenų, kuriems Regioninėje Telšių ligoninėje atliekamos hemodializės tris kartus per savaitę – 24 (2020 m. duomenys).


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN