Kretingoje - projektas verslumo skatinimui

Naujienos: Švietimas , 2018-12-13 17:42
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Balandžio mėnesį Kretingos rajono savivaldybės M. Valančiaus viešojoje bibliotekoje startavo projektas „Verslo idėjų labirintas“. Pasinaudoti galimybe nemokamai gauti informacijos, reikalingos pradėti savo verslą, įgyti įgūdžių, leidžiančių pasirinkti idėją, ir žinių ją paversti sėkmingai veikiančiu verslu, panoro 227 dalyviai.
Profesionalių mokymų metu buvo siekiama įkvėpti kretingiškius, išsigryninti turimas idėjas ir pradėti nuosavą verslą, mažus verslus turintiems – sustiprinti savo prekinį ženklą ir plėsti veiklą panaudojus išmaniąsias technologijas, pastūmėti ieškoti netradicinių idėjų ir specifinių verslo nišų, skatinti bendradarbiauti tarpusavyje ir susirasti naudingų verslo kontaktų, verslo partnerių.
Viešojoje bibliotekoje vyko mokymai: „Socialinių tinklų valdymas ir reklama“, „Rinkodaros pradžiamokslis: verslo įvaizdis ir komunikacija“, „Finansai: 10 patarimų, kaip sutaupyti versle“, „Verslo finansavimo galimybės Lietuvoje“, „Lyderystės ugdymas“, „Klientų ir pardavėjų tipologija: atpažink save“, „Versle neišvengiama: manipuliacijos vartotojų pojūčiais“, „Darbas su klientais – raktas į sėkmingus pardavimus“, „Geras verslo planas – sėkmės garantas“, „Svarbiausi ingredientai sėkmingam verslui“. Viešosios bibliotekos Vydmantų filiale susirinkę Žalgirio seniūnijos gyventojai ir Kretingos rajono Darbėnų gimnazijos gimnazistai klausėsi viešojo kalbėjimo paskaitos „Kalbėk taip, kad kiti išsižiotų“ bei atliko įvairias praktines užduotis. Mokymuose dalyvavęs jaunimas mano, kad įgytos žinios įtakos studijų ir karjeros pasirinkimo apsisprendimą.
Lektoriai supažindino su galimybėmis ir priemonėmis kurti savo verslą, suteikė vertingų žinių ketinantiems imtis savarankiškos veiklos, dalinosi gerąja verslo kūrimo patirtimi.
Taip pat kretingiškiai turėjo galimybę išgirsti ne vieną verslo sėkmės istoriją. Su projekto dalyviais patirtimi dalinosi Alex Monaco – bestselerio „Laimingi šunsnukiai“ autorius, verslininkas, gyvenimo koučeris, Milda Staugaitienė – įmonės „Grafika Tau“ vadovė, viena iš prekės ženklo „Viecinis“ įkūrėjų, Deimantė Makarevičiūtė – rinkodaros konsultacijų ir vizualinio identiteto kūrimo prekinio ženklo „Vijos Marketingo Konsultacijos“ vadovė, verslo konsultantė, Klaipėdos regiono išmanių moterų asociacijos „Idėjų pakrantė“ valdybos pirmininkė, „Tarptautinio Išmanių moterų forumas 2018“ organizatorė.
Įgyvendinant projektą Viešosios bibliotekos mobilioje lentynoje buvo eksponuojama verslumo ugdymo tematikos literatūra, kurią projekto dalyviai ir besidomintys verslumu galėjo rasti vienoje vietoje. Šis projektas paskatino ne tik domėtis pažintine, moksline literatūra, bet ir leidiniuose randamą informaciją pritaikyti savo veikloje.
Gebėjimas derėtis, dirbti komandoje, organizaciniai, kiti įgūdžiai reikalingi kiekvienam žmogui ir versle, ir gyvenime. Tačiau, kaip rodo įvairios apklausos, verslumo lygis Lietuvoje dar nepakankamas. Visuomenėje dar nėra gilių verslumo tradicijų, išlikę sovietinio mąstymo stereotipai ir į teoriją orientuota švietimo sistema.
Projektą „Verslo idėjų labirintas“ finansuoja: Lietuvos Respublikos kultūros ministerija, Lietuvos kultūros taryba, Kretingos rajono savivaldybė.

Inga Tirevičiutė
Kretingos rajono savivaldybės
M. Valančiaus viešosios bibliotekos
Vyresn. bibliotekininkė projektinei veiklai ir atstovavimui


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN