Mokslinė konferencija subūrė daugiau nei 100 pranešėjų

Naujienos: Švietimas , 2021-05-07 14:49
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šiaulių m.

Gegužės 6 d. nuotoliniu būdu vyko Šiaulių valstybinės kolegijos organizuota tarptautinė studentų mokslinė-praktinė konferencija „Verslas, naujos technologijos ir sumani visuomenė“.
Renginio organizatoriai džiaugiasi, kad pranešimus skaitė per 100 dalyvių. Konferencija „Verslas, naujos technologijos ir sumani visuomenė“ organizuojama jau trečią kartą, kasmet ji sulaukia didelio studentų susidomėjimo.

Šiaulių valstybinės kolegijos Verslo ir technologijų fakulteto dekanė dr. Ingrida Vaičiulytė, sveikindama prisijungusius dalyvius, akcentavo, kad mokslo renginys subūrė atstovus iš 7 šalių: Baltarusijos, Ispanijos, Latvijos, Lietuvos, Portugalijos, Turkijos ir Ukrainos.

Pasak I. Vaičiulytės, aukštojo mokslo diplomo siekiantis žmogus turi būti kūrybiškas, inovatyvus, todėl mokslinius darbus populiarinantys renginiai yra ypač svarbūs. Dekanė pabrėžė, kad Šiaulių valstybinėje kolegijoje sudaromos galimybės maksimaliai atsiskleisti svarbiausiam ištekliui – atsakingiems ir versliems žmonėms.

„Net ir pandemijos laikotarpiu mokslinė veikla nesustojo, šiandien jaunieji tyrėjai pristatys savo pranešimus ir tyrimus itin reikšmingomis temomis. Džiugu, kad jiems rūpi naujosios technologijos, inžinerijos perspektyvos, ekonominiai aspektai, verslo iššūkiai ir kitos šiandieninės aktualijos“, – kalbėjo I. Vaičiulytė.

Verslo ir technologijų fakultete organizuota konferencija neabejotinai skatina ir populiarina studentų mokslinius tiriamuosius darbus, sudaro galimybę aptarti baigiamuosiuose, kursiniuose darbuose, projektuose atliktus tyrimus. Tikimasi, kad dalis konferencijoje pristatytų idėjų peržengs pranešimų temas – bus pritaikytos praktikoje, taps postūmiu verslui.

Po plenarinio posėdžio darbą pradėjo devynios sekcijos, jose savo pranešimus pristatė Šiaulių valstybinės kolegijos ir partnerių institucijų studentai.


Šiaulių valstybinės kolegijos informacija ir nuotraukos


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN