ŠRATC pradeda sutarties su privačiu MBA operatoriumi nutraukimo procesą

Naujienos: Savivalda , 2021-05-05 18:25
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Kelmės r.

VšĮ Šiaulių regiono atliekų tvarkymo centro (toliau – ŠRATC) visuotiniame dalininkų susirinkime, kuris įvyko balandžio 30 d., vieningai buvo priimti Šiaulių regiono gyventojams svarbūs sprendimai: patvirtinta ŠRATC 2020 metų finansinių ataskaitų rinkinio ir veiklos ataskaita, nuspręsta dėl dviejų pagaminto komposto pardavimo įkainių nustatymo. Pritarta sprendimui, kad žaliųjų atliekų kompostavimo aikštelėse pagaminto komposto pardavimo kaina parduodant būtų: iki 12 t – 7,24 Eur be PVM/t, o parduodant 12 t ir daugiau – ne mažiau nei 4 Eur be PVM/t.

Po išsamaus pristatymo, situacijos analizės bei atsakymų į ŠRATC dalininkų klausimus, buvo vieningai pritarta sprendimui vienašališkai nutraukti sutartį su Mechaninio-biologinio apdorojimo (MBA) įrenginių operatoriumi UAB „NEG Recycling“, kuris netinkamai eksploatuoja įrenginius, nevykdo dalies prisiimtų sutartinių įsipareigojimų, trukdo atlikti būtinus kontrolės veiksmus, neteikia prašomos informacijos, savo veiksmais sukuria papildomą žalą atsisakydamas krauti atliekas deginimui, vengia atlikti būtiną kontrolei eksperimentą, kad įsitikintų operatoriaus pateikiamų duomenų teisingumu. Dėl galimai neskaidrios bei įstaigai žalą padariusios veiklos yra pradėtas ir ikiteisminis tyrimas.

„Po praėjusį penktadienį Šiaulių regiono savivaldybių administracijos direktorių ryžtingo ir teisingo sprendimo pritarti sutarties su MBA eksploatuotoju nutraukimui, ŠRATC žengs dar vieną žingsnį skaidrindamas ir optimizuodamas atliekų tvarkymo grandinę. Kalbos apie galimą įstaigos bankrotą liko praeityje, nes buvusi sudėtinga situacija dėl pralaimėtos bylos teisme pagal UAB „Energijos parkas“ ieškinį šiuo metu suvaldyta, įstaiga neturi pradelstų mokėjimų ir yra pajėgi efektyviai vykdyti visas regiono savivaldybių pavestas funkcijas. Pozityviai ir motyvuojančiai nuteikia dalininkų išreikštas pasitikėjimas ir pritarimas svarbiems sprendimams“, – sakė ŠRATC direktorius Žilvinas Šilgalis. ŠRATC informacija


šaltinis: https://kelme.lt/lit/SRATC-pradeda-sutarties-su-privaciu-MBA-operatoriumi-nutraukimo-procesa


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN