Pagerinta akmeniškių ir papilėniškių gyvenamoji aplinka

Naujienos: Savivalda , 2021-05-04 17:07
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Akmenės rajono savivaldybės administracija 2018–2021 metais įgyvendino projektą „Kompleksiškas Akmenės miesto ir Papilės miestelio bendruomeninės ir viešosios infrastruktūros atnaujinimas“ pagal 2014-2020 metų Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programos 8 prioriteto „Socialinės įtraukties didinimas ir kova su skurdu“ priemonę Nr. 08.2.1-CPVA-R-908 „Kaimo gyvenamųjų vietovių atnaujinimas“.

Projekto tikslas – prisidėti prie Akmenės miesto ir Papilės miestelio gyventojų gyvenimo kokybės gerinimo, socialinės ir ekonominės plėtros skatinimo. Įgyvendinant projektą buvo kompleksiškai atnaujintos Akmenės miesto ir Papilės miestelio bendruomeninė ir viešoji infrastruktūra.

Akmenėje pakeista šaligatvių danga Sodo ir Kalno gatvėse, įrengtos poilsio zona šalia Kultūros namų ir žaidimų aikštelė, sutvarkyta žalioji zona, sumontuoti suoliukai, atsirado automobilių stovėjimo aikštelė tarp Stadiono ir Kalno gatvių, įrengti laiptai užlipti šlaitu link Akmenės Šv. Onos bažnyčios, suformuota gatvės atskyrimo salelė Stadiono ir Kalno gatvių sankryžoje.

Papilėje sutvarkyta Basanavičiaus gatvės atkarpa (nuo Šv. Juozapo bažnyčios iki Simono Daukanto aikštės), įrengtas apšvietimas, sutvarkyta aikštelė prie Šv. Juozapo bažnyčios su vieta skulptūrai, teritorija šalia Simono Daukanto muziejaus, įrengta Papilės estrada, vaikų žaidimų aikštelė prie Kultūros centro, atnaujinta piliakalnio teritorija bei sumontuoti laiptai.

Tikimasi, kad projekto metu atnaujintos erdvės pritrauks smulkųjį verslą, padidins Akmenės miesto ir Papilės miestelio bendruomenių užimtumą ir sumažins gyvenimo kokybės netolygumus, lyginant su didžiaisiais miestais.

Projekto vertė – 1.192.110,48 Eur. Iš jų: Europos regioninės plėtros fondo lėšos – 1.013.293,90 Eur., Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšos – 89.408,29 Eur., Savivaldybės biudžeto lėšos – 89.408,29 Eur.


Savivaldybės administracijos Investicijų ir projektų valdymo skyriaus informacija
šaltinis: https://akmene.lt/naujienos/pagerinta-akmeniskiu-ir-papileniskiu-gyvenamoji-aplinka/2871


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN