Šilalės sporto mokykloje pradedama statyti saulės elektrinė

Naujienos: Savivalda , 2021-04-26 17:41
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šilalės r.

Šilalės rajono sporto mokykloje pradėtas svarbus projektas „Atsinaujinančių energijos šaltinių diegimas Šilalės sporto mokykloje“. Pasidomėti projekto įgyvendinimo eiga praėjusios savaitės pabaigoje vyko Šilalės rajono savivaldybės mero pavaduotojas Tadas Bartkus.

Kaip informavo mokyklos direktorė Gitana Jurgutienė, Aplinkos projektų valdymo agentūra (toliau – APVA) 6 mėnesius vykdė projekto fotovoltinės įrangos ir darbų pirkimo patikrinimą ir galiausiai davė išvadas bei leidimą pradėti įgyvendinti projektą „Atsinaujinančių energijos išteklių (saulės, vėjo, geoterminės energijos, biokuro ar kitų) panaudojimas visuomeninės ir gyvenamosios (įvairių socialinių grupių asmenims) paskirties pastatuose“ – įrengti saulės fotovoltinę elektrinę ant Šilalės sporto ir laisvalaikio pastato stogo ir ant žemės. Dalis saulės elektrinės 25 laipsnių kampu montuojama ant stogo (84 vnt. modulių, 25,2kWp), kita dalis – 35 laipsnių kampu ant žemės (182 vnt. modulių 54,6 kWp). Bendroji elektrinės galia bus 79,8 kWp. Saulės elektrinė per metus pagamins ne mažiau nei 77 134 kWh elektros energijos. Sumontavus saulės fotovoltinę elektrinę, sumažės neigiamas poveikis aplinkai ir energijos sąnaudos bei išlaidos už elektrą. Sutaupytos lėšos galės būti skiriamos tiesioginei veiklai ir paslaugų kokybei gerinti.



„Džiaugiuosi, kad rajonas pradeda įgyvendinti energijos taupymo projektus, o dėl to bus galima sutaupyti ir biudžeto lėšų. Sporto mokyklos įgyvendinamas projektas yra pirmasis rajone, bet tikrai ne paskutinis. Šiais metais jau gautas finansavimas analogiškiems projektams ir saulės moduliai bus pradėti montuoti ant šių įstaigų pastatų stogų: Šilalės Simono Gaudėšiaus, Kaltinėnų Aleksandro Stulginskio, Kvėdarnos Kazimiero Jauniaus, Laukuvos Norberto Vėliaus, Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazijų, Šilalės rajono ligoninės, Šilalės lopšelio-darželio „Žiogelis“, Šilalės r. Kvėdarnos darželio „Saulutė“ ir Šilalės rajono savivaldybės kultūros centro,“ – sako mero pavaduotojas Tadas Bartkus.


Projektui „Atsinaujinančių energijos šaltinių diegimas Šilalės sporto mokykloje“ įgyvendinti buvo skirta 93 849,50 Eur subsidija, tačiau darbus ir įrangą įsigijus pigiau ši suma sumažėjo. Dabartinė projekto vertė – 87 223,89 Eur. APVA subsidijuos 68 906,87 Eur, savivaldybės prisidėjimas – 18 317,02 Eur.

Elektrinę planuojama įrengti ir pradėti gaminti elektros energiją 2021 m. birželio mėnesį.



Veiklos administravimo skyriaus
Atstovė spaudai Rūta Budrė
šaltinis: https://silale.lt/go.php/lit/Placiau-/61


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN