Pasaulinė kultūros diena – virtualios parodos Lietuvos ir pasaulio kultūrų pažinimui

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2021-04-15 18:51
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com

Nuo 1935 m. kasmet, balandžio 15-ąją, minima Pasaulinė kultūros diena. Šventės iniciatoriai siekė atkreipti dėmesį į kiekvienos kultūros puoselėjimo ir saugojimo reikšmę. Sakoma, jog kultūra – tarsi molis, iš kurio nulipdyta tauta. Tai – kiekvienos tautos tapatybė. Šia proga kviečiame į skaitmeninę pažintį su Lietuvos ir pasaulio kultūromis.

Jūsų dėmesiui – Arnoldas Lukošius, „Tele2“ Inovacijų biuro“ ekspertas, dalinasi virtualiomis ekskursijomis po Lietuvos ir užsienio muziejus.

Lietuvos kultūros puoselėtojams

Virtualus turas Vilniaus paveikslų galerijoje. Susipažinti su XVI-XIX a. Lietuvos daile, patogiai įsitaisius sofoje, kviečia Vilniaus paveikslų galerija. Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės, baroko, klasicizmo, romantizmo portretai ir dar daugiau kūrinių pristatoma „360“ ture su gidu.

Tarp žymiausių darbų: iš baroko epochos žvelgianti gražioji Klara Izabelė de Meji Laskaris-Pacienė, spalvomis užburiantis klasicistinis Pranciškaus Smuglevičiaus darbas „Persų pasiuntiniai pas etiopų karalių“ bei žymioji Kanuto Rusecko „Pjovėja“ ir daugeliui matyta „Lietuvaitė su verbomis“. Nuoroda į turą: http://turai.limis.lt/vilniaus-lt/

Nacionalinis M. K. Čiurlionio dailės muziejus. Geriau pažinti unikalų muziejaus interjerą bei nuostabią Mikalojaus Konstantino Čiurlionio kūrybą galite skaitmeniniame ture su audiogidu ir patogia navigacija.

Daugiau informacijos – prie laiško prisegtame pranešime žiniasklaidai.



Rimantė Budrytė
Projektų vadovė | Executive Manager


Jogailos g. 4, 01116 Vilnius, Lithuania
M +370 603 17703
r.budryte@publicum.lt
www.publicum.eu


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN