Pasaulinė sveikatos diena: 5 išmanūs būdai, kurie paskatins nužingsniuoti daugiau

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2021-04-07 18:17
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com

Šiuo metu, kai dažnam nereikia keliauti į darbą ar susitikimus, ypač svarbu kompensuoti judėjimo stygių. Nors daugelis sporto ir pramogų vietų uždarytos, galime mėgautis pasivaikščiojimais lauke. Tereikia pasitelkti keletą išmanių įrankių, kad nuolat užtektų motyvacijos judėti bei nepamiršti laikytis karantino reikalavimų viešose erdvėse.

Jūsų dėmesiui – Arnoldas Lukošius, „Tele2 Inovacijų biuro“ ekspertas, dalinasi penkiais patarimais, kaip pradėti vaikščioti daugiau.

#1. Skaičiuokite žingsnius ir lenktyniaukite su draugais

Geriausia motyvacija vaikščiojimui – žingsnių skaičiavimas. Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) rekomenduoja kasdien žmogui nueiti po 10 tūkst. žingsnių. Žingsnius skaičiuoti padės išmanieji įrenginiai. „iPhone“ telefonuose jūsų nueitus žingsnius fiksuoja „Apple Health“, o „Android“ telefonuose – „Google Fit“ aplikacija.

Norintiems ne tik pasivaikščioti, bet ir pasivaržyti su savo draugais pravers „StepUp Pedometer“ programėlė. Tai motyvuos jus nueiti daugiau. Aplikacijoje matysite kiek žingsnių nuėjote jūs ir kiek nuėjo jūsų draugai. Meskite savo draugui iššūkį ir pakvieskite jį palenktyniauti.

#2. Planuokite maršrutus

Kol sporto klubai uždaryti, puiki alternatyva aktyviai fizinei veiklai – ilgi pasivaikščiojimai lauke. Taipaprastas ir efektyvus būdas palaikyti gerą fizinę formą ir savijautą. Pradėkite nuo pasivaikščiojimo po savo gyvenamas apylinkes. Lengviau suplanuoti maršrutą padės išmanūs įrankiai.

Vienas tokių – itin patogus elektroninis gidas „daytrip.lt“. Apsilankius šioje svetainėje arba įsirašius „DayTrip Lithuania“ aplikaciją, reikės tik pasirinkti kelionės datą ir miestą arba rajoną, o programėlė pateiks pasiūlymų, kur verta nuvykti ir ką pamatyti. Detaliai suplanuotų maršrutų ir įdomiausių lankytinų objektų dienos išvykoms taip pat rasite atsinaujinusiame puslapyje „Lietuvon.lt“.

Žygeiviams pravers speciali „AllTrails: Hike, Bike & Run“ išmanioji programėlė. Ji siūlo daugiau nei 60 tūkst. skirtingų takų gamtos pažinimui. Programėlėje galima ne tik naudotis paruoštais maršrutais, bet ir išsaugoti savo žygių statistiką bei stebėti progresą. Čia rasite daug įvairių maršrutų ir pažintinių takų tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Patogu ir tai, kad aplikacija leidžia pasirinkti takus, skirtus išvykoms su šunimis, kelionėms su vaikais arba kelius, pritaikytus neįgaliesiems.

Vilniečiai gali išbandyti 100 km taką aplink Vilnių, kuris skirtas visiems mėgstantiems bėgioti, vaikščioti ir tyrinėti neatrastas Vilniaus vietas. Kauniečiai taip pat kviečiami pasivaikščioti ar pabėgioti žygiavimo trasoje aplink Kauną. Bendras trasos ilgis – beveik 100 km, tad ją rekomenduojama įveikti dalimis, renkantis trumpesnes atkarpas, kurias galima nužingsniuoti per kelias valandas.



Daugiau informacijos – prisegtame pranešime žiniasklaidai.



Emilija Bertašiūtė
Junior Executive Manager

Jogailos g. 4, 01116 Vilnius, Lithuania
M +370 6955 76 96
e.bertasiute@publicum.lt
www.publicum.eu


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN