Dar viena šventė karantine: koks šiemet pirkėjų velykinis krepšelis?

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2021-03-29 11:26
El. pašto adresas: g.valaityte@publicum.lt

Daugumos pramogų ir kelionių netekę lietuviai linkę daugiau išleisti šventiniam pirkinių krepšeliui ir per Velykas pasilepinti brangesniais produktais. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad šios Velykos nebus išimtis. Ji pastebi, kad pirkėjai Velykoms ruošiasi iš anksto – matomas didesnis susidomėjimas Velykoms skirtiems atributams ir šventiškesniems produktams.

„Velykos – viena svarbiausių pavasario švenčių. Tiesa, pernai žmonės šią šventę minėjo kukliau, tačiau šiemet pastebimas padidėjęs susidomėjimas įvairiomis šventinėmis dekoracijomis, kiaušinių dažais, ar kitais velykiniais suvenyrais: viščiukų formos žaisliukais, girliandomis – lyginant su praeitais metais, įvairiausių dekoracijų paklausa tarp pirkėjų padidėjo net 2,5 karto“, – teigia V. Budrienė.

Anot komunikacijos vadovės, tradiciškai prieš Velykas išauga ir kiaušinių pardavimai. Įdomu tai, kad pirkėjai vis dažniausiai renkasi ne tik tradicinius vištų kiaušinius, bet savo šventinius stalus puošia ir putpelių kiaušiniais. Duomenys rodo, kad šių kiaušinių pardavimai prieš Velykas išauga beveik 3 kartus.

Ištikimi klasikai, bet ieško ir įdomesnių skonių

Komunikacijos vadovė pastebi, kad pirkėjai per šventes yra linkę eksperimentuoti virtuvėje, išbandyti naujus receptus, ieškoti naujų skonių. Pavyzdžiui, vietoje labiausiai įprastomis dienomis perkamos kiaulienos pirkėjai prieš šią šventę į savo krepšelius įsidėti renkasi antį.

Švenčių dienomis ir prieš jas paprastai auga susidomėjimas brangesnių prekių kategorijos produktais bei desertais: pirkėjai į savo krepšelius dedasi daugiau tortų ir kitų saldumynų. „Per kiekvieną šventinę dieną vartotojai ieško ypatingesnio skonio, todėl pastebime padidėjančius aukštesnės kokybės, brangesnių produktų pardavimus. Žmonės nori pasilepinti ir perka daugiau išskirtinių gaminių“, – kalba V. Budrienė.

Anot jos, tam, kad kiekvienas smaližius rastų sau labiausiai tinkamą desertą nuo antradienio prekybos tinkle pasirodys Thierry Lauvray, prekybos tinklo konditerijos eksperto, kurtas pavasarinis desertų asortimentas, kuris patiks įvairiausių skonių: tiek saldesnių, tiek gaivesnių desertų su vaisiais ar uogomis mėgėjams bei nustebins net išrankiausius gurmanus.

Vis dėlto nors žmonės per šventes ieško įvairesnių skonių, tradiciniai patiekalai vis dar užima didžiąją Velykų stalo patiekalų dalį. Be kiaušinių ir jų dažų, pirkėjų krepšeliuose atsiduria kur kas didesni majonezo, silkės ir šviežių daržovių kiekiai. „Žmonės neatsisako tradicinių patiekalų, tradiciškai ant šventinio stalo deda mėsos, žuvies gaminius, mišraines ir salotas. Taip pat gausiau jas ruošia iš šviežių daržovių“, – pastebi komunikacijos vadovė.

Šalyje tęsiant karantiną, pirkėjai raginami laikyti visų saugaus apsipirkimo rekomendacijų, planuoti pirkinius, apsipirkti su pirkinių sąrašu, vengti nereikalingų kontaktų. Siekiant apsipirkti ramiau ir išvengti spūsčių, rekomenduojama prekybos vietose lankytis, kai mažesni pirkėjų srautai – nuo parduotuvės atidarymo iki 10 val. ryto ir vakarais – nuo 20 val. iki parduotuvės uždarymo.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN