Prancūziškiems šedevrams nenusileidžiančios „Iki“ konditerio T. Lauvray tortų naujienos: desertą išsirinks net išrankiausias smaližius

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2021-03-29 08:17
El. pašto adresas: g.valaityte@publicum.lt

Prekybos tinklas „Iki“ pristato konditerijos pavasario naujienas. Šį kartą daugiausia dėmesio skirta sveikesniems ir gaivesniems gaminiams. Išskirtinį asortimentą sukūręs Thierry Lauvray, prekybos tinklo „Iki“ konditerijos ekspertas, teigia, kad pavasariniai desertai patiks sveikesnių alternatyvų ieškantiems gaivesnių desertų su vaisiais ar uogomis mėgėjams ir nustebins net išrankiausius gurmanus.

„Kurdamas naujuosius pavasario desertus daugiausia įkvėpimo sėmiausi iš geriausių Prancūzijos konditerijos tradicijų, taip pat daug dėmesio skyriau sveikesnės mitybos tendencijoms. Pirkėjams norime pasiūlyti gaivesnių, švelnesnių skonių ir įvairiausių uogomis ar vaisiais pagardintų kepinių. Būtent dėl šios priežasties nuo antradienio prekybos tinkle pasirodysiančios pavasario naujienos yra gausiai praturtintos tiek mūsų mėgstamomis uogomis, tiek egzotiškais vaisiais“, – sako T. Lauvray. 

Iš Prancūzijos kilęs konditeris pasakoja, kad kuriant pavasario asortimentą buvo kreipiamas dėmesys į platesnį gaminių spektrą, todėl jame savo skoniui tinkantį konditerijos gaminį ras kiekvienas: tiek uogas, tiek vaisius, tiek šokoladą ar varškę mėgstantys gyventojai. T. Lauvray prisipažįsta, kad jo paties mėgstamiausi – gaivūs, lengvi tortai, pyragaičiai ir kiti desertai.

Vaisiai ir uogos – šiltojo sezono hitas


„Smaližiams dėmesį siūlyčiau atkreipti į gaivųjį tortą su želė gabaliukais, kurį sudaro baltas biskvitas, grietinėlės ir kefyro kremas, braškių, serbentų bei aviečių žėlė. Šio saldumyno išskirtinumas yra tai, kad jam sukurti buvo naudojamas tradicinis lietuvių pieno gėrimas – kefyras. Šis tortas turėtų patikti tiems, kurie nemėgsta labai saldžių desertų. Dar vienas mano mėgstamas tortas – su avietėmis. Šis desertas patiks tiek saldumynų su uogomis mėgėjams, tiek mėgstantiems saldesnius desertus, nes jame, be jogurtinio įdaro bei aviečių ir raudonųjų serbentų putėsių, pagrindą sudaro sausainių „Oreo“ trupiniai“,  – pasakoja T. Lauvray.

Dar viena ypatinga pavasarinio asortimento naujiena – profitrolių tortas. Jis nustebins ne tik išskirtiniu skoniu, bet ir akį traukiančia išvaizda. „Tortas patiks vieno iš bene labiausiai pamėgtų derinių – uogų ir šokolado gerbėjams. Jį sudaro plikytos tešlos profitroliai, baltojo šokolado ganašas, šokoladinė glazūra ir šviežios šilauogės bei braškės. Nors iš pažiūros tortas gali pasirodyti saldus – šviežios braškės ir šilauogės suteikia jam tobulą balansą tarp saldumo ir gaivos“, – teigia konditeris.

T. Lauvray pasakoja, kad naujajame asortimente – ne tik originalūs tortai, bet ir kelių rūšių pyragaičiai, tartaletės, vyniotiniai ir pyragai.

„Pastebime, kad pirkėjai vis labiau vadovaujasi sveikatingumo tendencijomis, todėl vienas išskirtiniausių ir egzotiškiausių šio sezono desertų – tartaletė su pistacijomis ir mangais. Šis kepinys tikrai patiks sveikesnių alternatyvų ieškantiems smaližiams. Jos krepšelis pagamintas yra ne iš miltų, o datulių, migdolų riešutų, saulėgrąžų ir kokosų aliejaus. Šiai tartaletei pasaldinti naudojamas agavų sirupas“, – kalba T. Lauvray.

Rūgštesnių desertų mėgėjams turėtų patikti tartaletė su rabarbarų įdaru ir beze kremu bei citrininio kremo arba serbentų pyragaitis. Uogų gerbėjus taip pat nustebins ir vyniotinis su braškių žėle, jogurtinis varškės pyragas su avietėmis, bei tartaletės su mėlynėmis.

Svarbiausia – kokybiški ingredientai

Kaip pasakoja T. Lauvray, ruošiant konditerijos naujienas daug dėmesio skirta naudojamų produktų kokybei: konditeris kruopščiai peržiūri desertų sudėtį, atrenka aukščiausios kokybės ingredientus ir siekia subalansuoto rezultato.

„Turbūt nieko nenustebinsiu pasakydamas, kad ruošiant desertus svarbiausia yra ne tik subalansuoti skonių deriniai, bet ir aukščiausios kokybės ingredientai. Gamindami desertus vietoj grietinės, grietinėlės ar sviesto niekuomet nenaudojame riebalų mišinių ar kitų pakaitalų. Desertams renkamės tik natūralius produktus: tikrą šokoladą, natūralią varškę ir grietinėlę, kefyro kremus, vaisių tyres“, – sako konditerijos ekspertas.

Kurdamas ir ruošdamas desertus konditeris stengiasi naudoti ir mažiau cukraus, jį iš dalies pakeisti naudojant džiovintus vaisius: abrikosus, slyvas, spanguoles. Taip pat ir figas, datules, kurios dėl natūralaus saldumo puikiai tinka į įvairius konditerinius kepinius.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN