Pramonės parkas Mažeikiuose – darbai įgauna pagreitį

Naujienos: Savivalda , 2021-03-25 20:00
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Mažeikių r.

Rajonas laukia dar daugiau pramonės įmonių, naujų darbo vietų, investicijų, regiono plėtros – Mažeikių rajono savivaldybė imasi veiksmų, kad ši ne vienus metus puoselėta svajonė taptų realybe. Nupirkta pusė numatyto parko teritorijos – du žemės sklypai, dairomasi kitų. Prieš kelias dienas pasirašytas svarbus dokumentas – sutartis dėl pramoninės teritorijos detaliojo plano rengimo.

Pramonės parko sukūrimas numatytas 2019–2021 m. investicijų skatinimo ir pramonės plėtros Mažeikių rajone programoje. Teritorija – rajono bendrajame plane. Įvertinta tikslinės teritorijos, tinkamos pramonės parkui, žemė, atlikta pramonės parko steigimo studija. Remiantis jos išvadomis ir VšĮ „Investuok Lietuva“ ekspertų rekomendacijomis, pasirinkta 60 ha teritorija šalia AB „ORLEN Lietuva“. Savivaldybės tarybai pritarus, nupirkti 2 žemės sklypai (2020 m. – 7,6 ha, šiemet – 23,75 ha).

Šiemet reikės apsispręsti ir dėl 11,95 ha žemės sklypo pirkimo, taip pat dėl papildomo 5,7 ha žemės sklypo, esančio šalia pramonės teritorijos ir galinčio būti naudingu, tvarkant infrastruktūrą. Taip pat planuojama dar kartą kreiptis į Nacionalinę žemės tarnybą dėl valstybinės žemės 9,37 ha sklypo paėmimo visuomenės poreikiams – tai įmanoma Mažeikių projektui suteikus valstybės svarbos projekto statusą. Dėl tokio valstybės svarbos projekto statuso suteikimo siekiama bendradarbiaujant su Ekonomikos ir inovacijų ministerija (toliau – EIM) parengti dokumentaciją ir kreiptis į Vyriausybę.

Sutartis dėl pramoninės teritorijos detaliojo plano rengimo jau pasirašyta, dar reikia suprojektuoti elektros linijų, geležinkelio atšakos privedimą, atlikti ir daugiau svarbių darbų. Tikimasi, kad, Ekonomikos ir inovacijų ministerijai pritarus, bus skirta valstybės lėšų iš pramonės zonų plėtrai Lietuvoje 2021 m. numatytų fondų – laukiama EIM kvietimo dėl paraiškų teikimo pramonės infrastruktūrai įrengti.



Ryšių su visuomene skyrius
šaltinis: http://www.mazeikiai.lt/savivaldybe/naujienos/pramon%C4%97s-parkas-ma%C5%BEeikiuose-darbai-%C4%AFgauna-pagreit%C4%AF/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN