Klaipėdos pareigūnai operatyviai sulaikė du asmenis, įtariamus vagystėmis iš butų

Naujienos: Teisėtvarka , 2021-03-18 17:05
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Klaipėdos m.

Klaipėdos miesto policijos pareigūnai operatyviai išaiškino ir 2021 m. kovo 16 d. sulaikė du vyrus, įtariamus vagystėmis iš butų uostamiestyje.

2021 m. kovo mėnesį Klaipėdos miesto pareigūnams pranešta apie keletą vagysčių iš butų. Pirmasis pranešimas apie įvykdytą vagystę užregistruotas kovo 6 d., kuomet, kaip įtariama, per langą įsibrovus į pirmame daugiabučio aukšte esantį butą, dingo nešiojamas kompiuteris "Asus", planšetinis kompiuteris "Samsung SM-T585", žaidimų kompiuteris "Xbox" ir žaidimų diskai. Savininkas žalą įvertino 1040 eurų. Jau kitą dieną, kovo 7-ąją, uostamiesčio pareigūnams pranešta apie įsibrovimą į pirmame aukšte esantį butą Taikos prospekte – tuokart pasisavinta apie 5000 eurų grynais pinigais, papuošalai ir kiti daiktai, o bendra žala siekė daugiau nei 8000 eurų. Vos po keleto dienų, kovo 13 d. pareigūnams pranešta apie vagystę iš buto Laukininkų g.,iš buto dingo du laikrodžiai, nešiojamas kompiuteris, banko kortelės ir asmens tapatybės kortelė. Žala – apie 1155 eurai. Kovo 15 d. įsibrauta į kitą butą Laukininkų g., įtariama, jog išdaužus balkono durų stiklą, dingo juvelyriniai dirbiniai ir pinigai. Žala – apie 8050 eurų.

Klaipėdos miesto policijos komisariato 2-ojo veiklos skyriaus pareigūnai, atlikę daug ne viešo pobūdžio veiksmų, įtarė, jog šias nusikalstamas veikas galėjo įvykdyti du 1989 ir 1988 m. gimę, ne kartą už analogiškas nusikalstamas veikas praeityje jau teisti klaipėdiečiai.

Įtariama, jog asmenys dienos metu vaikščiodavo po daugiabučių rajonus ir stebėdavo, kurių pirmuose auštuose esančių butų langai ar balkonai palikti praviri, o savininkų veikiausiai nėra namuose. Išsirinkę butą, asmenys, kaip įtariama, per langą ar balkoną patekdavo į vidų ir pasisavinę vertingus daiktus pasišalindavo. Dalį daiktų ir pinigų pareigūnai aptiko pas įtariamuosius sulaikymo metu, dalis daiktų ir papuošalų rasta uostamiesčio lombarduose. Policijos pareigūnai dar kartą primena piliečiams, jog išeinant iš namų būtina sandariai uždaryti langus ir balkonų duris, o esant galimybei – namuose įrengti apsaugos signalizaciją.

Klaipėdos miesto pareigūnai įtaria, jog sulaikytieji galėjo įvykdyti ir plėšimą – kovo 13 d., Klaipėdoje, Naujakiemio g. daugiabučio namo laiptinėje du nepažįstami vyrai, kaip įtariama, grasindami iš moters atėmė kuprinę, bei paėmę iš kuprinės apie 80 eurų grynų pinigų, pasišalino.

Šiuo metu asmenys sulaikyti, netrukus bus sprendžiama dėl kardomųjų priemonių skyrimo.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN