Gražiausi žodžiai Lietuvai iš visos Lietuvos nuskambėjo Papilės Simono Daukanto gimnazijoje

Naujienos: Švietimas , 2021-03-18 16:57
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Gražiausi žodžiai gimtinei skambėjo respublikiniame ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikų meninio skaitymo konkurse „Gražiausi žodžiai Lietuvai“, kurį organizavo Akmenės r. Papilės Simono Daukanto gimnazijos ikimokyklinio ugdymo skyrius ,,Kregždutė“.

Eilėraščių deklamavimo konkursas skirtas lietuvių kalbos dienoms ir Knygnešio dienai. Šiltai pasveikinti konkurso dalyviai, mokytojams palinkėta ir toliau būti knygnešiais, nešančiais šviesą ir meilę gimtajam žodžiui. Kalbėta apie atsakomybę už jaunosios kartos ugdymą, meninio žodžio suvokimo, taisyklingo ir raiškaus skaitymo įgūdžių formavimo svarbą.

Konkursas organizuojamas jau ketvirtus metus. Pirmą kartą – virtualiai. Galbūt dėl to tiek daug dalyvių atsiliepė į kvietimą sudalyvauti jame. Gražiausius žodžius Lietuvai skyrė net 38 skaitovai iš Akmenės, Mažeikių Šiaulių, Panevėžio, Radviliškio Jonavos, Jurbarko, Vilniaus, Panevėžio bei Kauno rajonų, Šiaulių, Vilniaus, Kauno miestų.

Dalyvius vertino kompetentinga komisija: Nijolė Lukauskaitė, Švietimo, kultūros ir sporto vyriausioji specialistė, Roma Lupeikienė, ikimokyklinio ugdymo skyriaus ,,Kregždutė“ vadovė, Ernesta Burkė, Simono Daukanto muziejaus vadovė, Irena Rimkienė, Kazio Narščiaus bibliotekos darbuotoja ir komisijos pirmininkė Kristina Dorofėjienė, Papilės Simono Daukanto gimnazijos švietimo padalinio (skyriaus) vadovė, lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja. Komisija iš anksto peržiūrėjo atsiųstus dalyvių video įrašus ir nutarė I-ąją vietą skirti Barborai Tušaitei (5 m.) iš Naujosios Akmenės IUM skyriaus ,,Buratinas“ (kūrinys: Aušra Kiudulaitė ,,Maksas ir 92 musės“).

Paskirtos net trys II-osios vietos, nes skaitovų jėgos buvo apylygės. Nominantai: Augustė Sketrytė (6 m.) iš Akmenės gimnazijos ikimokyklinio ugdymo skyriaus ,,Gintarėlis“ (kūrinys: Vilius Baltrėnas ,,Tai mano Lietuva“, Austėja Malinauskaitė (6 m.) iš Papilės Simono Daukanto gimnazijos ikimokyklinio ugdymo skyriaus ,,Kregždutė“ (kūrinys: Inga Šeduikienė ,,Nupiešiu Lietuvą“) ir Mėja Sapkevičiūtė (5 m.) iš Vilniaus lopšelio-darželio ,,Rūta“ (kūrinys: Karolina Kriūnaitė ,,Mes gyvenam Lietuvoj“).

Komisiją labai sujaudino ir daugiausiai simpatijų pelnė pačių mažiausiųjų skaitovų pasirodymai. Jų laikysena, sustingęs jaudulys, vos ištartas žodis, bet nuoširdus. III-osios vietos nominacija paskirta trimečiams dalyviams: Herkui Mačiuliui iš Šiaulių lopšelio-darželio ,,Auksinis raktelis“ (kūrinys: Kęstutis Ivinskis ,,Dovana“), Povilui Ruočiui iš Kuršėnų lopšelio-darželio ,,Nykštukas“ (kūrinys: Kęstutis Ivinskis ,,Tėvynė“) ir Gabijai Suodytei iš Papilės Simono Daukanto gimnazijos ikimokyklinio ugdymo skyriaus ,,Kregždutė“ (kūrinys: Aldona Puišytė ,,Lietuva“). Visiems mažiesiems skaitovams išsiųstos padėkos, o nominantams – diplomai ir knygos.

Komisijos pirmininkė taip pat išsakė pastebėjimus mokytojams apie atsakomybę renkantis tekstus: ,,Mes manome, kad, jei konkursas „Gražiausi žodžiai Lietuvai“, tai tekste turi skambėti Lietuva, Tėvynė. Bet gražūs žodžiai vaikui yra tie, kuriuos jis supranta, kurie švelnūs, artimi... Linkiu mokytojoms išsilaisvinti ir drąsiau pavartyti šiuolaikinių vaikų rašytojų kūrybą“.

Renginio pabaigoje nuoširdžius padėkos žodžius organizatoriams, dalyviams, visiems, kurie rūpinasi, kad nuo mažų dienų būtų skiepijama meilė ir pagarba gimtajai kalbai, skyrė Švietimo, kultūros ir sporto vyriausioji specialistė Nijolė Lukauskaitė.

Džiaugiamės, kad knygnešio dieną Papilės ,,Kregždutėje“ skambėjo patys gražiausi žodžiai Lietuvai, o juk Lietuva – tai mes!


Roma Lupeikienė, ikimokyklinio ugdymo skyriaus ,,Kregždutė“ vadovė
šaltinis: https://akmene.lt/naujienos/graziausi-zodziai-lietuvai-is-visos-lietuvos/2737


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN