Automobilio bagažinėje Tauragės pareigūnai aptiko 3000 pakelių kontrabandinių cigarečių

Naujienos: Teisėtvarka , 2021-03-15 20:36
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Tauragės r.

2021 m. kovo 10 d. apie 15.40 val. Tauragėje, Dariaus ir Girėno g., pareigūnai pastebėjo be šviesų, įtartinai manevruojantį automobilį „Audi A4“.
Pareigūnams sustabdžius minėtą automobilį ir patikrinus automobilio bei asmens dokumentus, nustatyta, kad 45- erių Šilutės rajono gyventojas be pateisinamos priežasties neteisėtai kirto Tauragės rajono savivaldybės ribas.
Pareigūnams detaliau patikrinus pažeidėjo vairuojamą automobilį, jo bagažinėje aptiko 6 dėžes, kuriose buvo 3000 pakelių baltarusiškų cigarečių „Nz Gold“. Vyriškis pareigūnus tikino, kad cigaretes rado miške, tačiau pareigūnai šia istorija nepatikėjo.
Pareigūnai operatyviai vykdydami ikiteisminio tyrimo veiksmus, tą pačią dieną nustatė ir asmenį, realizavusį kontrabandines cigaretes minėtam piliečiui. Pareigūnai nedelsdami atliko kratą jo gyvenamosiose patalpose.
Kratos metu pas 61-erių Kauno rajono gyventoją, rasta ir išimta 650 pakelių cigarečių „Fest“ bei 420 pakelių cigarečių „Nz Gold“ nepaženklintų Lietuvos Respublikos nustatyta tvarka.
Iš viso pareigūnai konfiskavo 4070 pakelių cigarečių, nepaženklintų Lietuvos Respublikos Vyriausybės nustatyto pavyzdžio banderolėmis. Jų vertė 14611,30 eurų.
Pareigūnai dėl šio atvejo pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 199(2) str., 1 d.
Tokį nusikaltimą padariusiam asmeniui gresia bauda arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.



Komunikacijos poskyrio vyresnioji specialistė Lina Banienė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN