Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną Tauragė pasipuoš tūkstančiais trispalvių

Naujienos: Renginiai , 2021-03-04 22:34
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com
Vietovė: Tauragės r.

Kovo 11 – ąją Lietuva švenčia Nepriklausomybės atkūrimo dieną, kurios svarbiausia puošmena – Lietuvos trispalvė. Ši diena sujungia žmones ir širdis. Tiltas – simbolinė jungtis tarp svarbiausių Lietuvai datų: Vasario 16 – osios ir Kovo 11 – osios, tarp istorinės ir ateities Tauragės, tarp Mažosios Lietuvos ir Žemaitijos, tarp emigrantų ir gyvenančių Lietuvoje. Tiltai jungia žemynus, tautas, religijas. Kovo 11 dieną Tauragės kultūros centras organizuoja iniciatyvą „Vėliavų tiltai“. Tą dieną nuo tiltų vėliavų leitmotyvas trispalviais ornamentais nubanguos per viso rajono kaimus ir miestelius.
Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos proga sužydės visi miesto ir rajono gėlynai, juose suplazdės tūkstančiai trispalvių. Geltonai, žaliai bei raudonai nušvis ir Tauragės kultūros centro prieigos, netradicinės erdvės. Plazdančios trispalvės kurs šventinę nuotaiką visame mieste ir rajone.
Šventinė diena kaip įprastai prasidės 12 valandos mišiomis Tauragės Švč. Trejybės parapijos bažnyčioje, o Lietuvos valstybinį himną kviečiame giedoti savo namuose kartu su Lengvosios muzikos orkestru, kurio koncertas „Laisvės akordai“ kovo 11 dieną, 16 val. bus transliuojamas Tauragės kultūros centro Youtube ir Facebook paskyrose. Virtualiame orkestro koncerte – LR Seimo narių bei rajono vadovo sveikinimai, jaunųjų Tauragės atlikėjų pasirodymai.
Norinčius pasisemti dar daugiau istorinių žinių, Tauragės kultūros centro savanoriai kartu su LDK Kęstučio 7 - ąja rinktine, kviečia kovo 5 – 11 dienomis dalyvauti interaktyviame žygyje „Valstybingumo keliu“. Interaktyvaus žygio metu kiekvienas dalyvis turės surasti 26 Tauragės miesto simbolinius ženklus, nusifotografuoti bei nuotraukas atsiųsti el. paštu jaunimoveikla.tkc@gmail.com arba toma.valanciute@sauliusajunga.lt Išsamesnė informacija apie interaktyvų žygį ir simbolinių ženklų žemėlapis – Tauragės kultūros centro socialinio tinklo Facebook paskyroje https://bit.ly/3kFTDAN

Nepriklausomybės atkūrimo dieną švęskime pakiliai ir šventiškai. Vėliavų tiltais eikime vieni į kitus, ištiesdami ranką bendrystei, laisvei, Lietuvai.
Švęskime saugiai ir atsakingai!

Tauragės kultūros centro informacija


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN