Diskusijose dėl Teisingos pertvarkos plano Savivaldybė palaiko cementininkus

Naujienos: Savivalda , 2021-03-04 21:50
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Europos Sąjunga įsipareigojo iki 2050 m. tapti pirmuoju pasaulyje neutralaus poveikio klimatui bloku. Tam reikia didelių ES ir nacionalinio viešojo sektoriaus, taip pat privačiojo sektoriaus investicijų. Prie pertvarkos prisidėti turės visos valstybės narės, regionai ir sektoriai, tačiau iššūkio mastas nevienodas. Tam tikriems regionams poveikis bus ypač didelis: jų laukia esminiai ekonominiai ir socialiniai pokyčiai. Naudojantis Teisingos pertvarkos mechanizmu bus teikiama specialiai pritaikyta finansinė ir praktinė parama siekiant padėti darbuotojams ir pritraukti būtinų investicijų tuose regionuose.

Teisingos pertvarkos mechanizmas yra pagrindinė priemonė užtikrinti, kad prie neutralaus poveikio klimatui ekonomikos būtų pereinama teisingai, nė vieno nepaliekant nuošalyje.

Lietuvoje vyksta svarstymai dėl Teisingos pertvarkos plano, kuris kelia nemažai iššūkių AB „Akmenės cementui“, susijusių su klimato kaitą skatinančių medžiagų mažinimu. Šiuose svarstymuose pasisako ir Savivaldybės meras Vitalijus Mitrofanovas, remiantis AB „Akmenės cementas“ produktyvios veiklos užtikrinimą. Meras argumentuoja, jog ši bendrovė - viena iš nedaugelio šalies įmonių, naudojančių šalies iškasenas, gaminanti kokybišką produkciją ir sėkmingai veikianti daug metų. Tai jos strateginė reikšmė šalies mastu. Tačiau dar didesnė įtaka – Akmenės rajono savivaldybei. Tai ir darbo vietos akmeniškiams, ir konkurencingas atlyginimas, ir mokesčiai į Savivaldybės biudžetą, ir prielaida kitoms šakinėms įmonėms egzistuoti regione. „Mūsų pozicija vienareikšmiška – palaikyti AB „Akmenės cementas“, - teigia V. Mitrofanovas.



Tarptautinio bendradarbiavimo ir komunikacijos skyriaus informacija
šaltinis: https://akmene.lt/naujienos/diskusijose-del-teisingos-pertvarkos-plano-savivaldybe-palaiko-cementininkus/2693


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN