Tautodailininko Alvydo Pretkelio darbų paroda

Naujienos: Renginiai , 2021-03-01 21:09
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Kuršėnai

ŠRSKC Šakynos filialo languose nuo kovo 2 dienos veikia tautodailininko Alvydo Pretkelio darbų paroda.
Gimė 1972 m. N. Akmenėje. Pynėjas iš vytelių. Lietuvos Tautodailininkų sąjungos narys nuo 2005m. Parodose dalyvauja nuo 2005 m. Gyvena Raistų k. Joniškio raj.. Dvylika metų vadovavo buvusioje Gaižaičių p. m. mokinių papildomo ugdymo pynėjų iš vytelių būreliams „Žilvitėlis“ ir „Žilvitis“.
Per netrumpa pynėjo kelią gauti įvertinimai: 2004 m. „Metų amatininkas“, Šiaulių apskrities viršininko A. Šedžiaus padėka už amatų propogavimą kaime, Joniškio rajono savivaldybės stipendija indvidualiai parenktai programai „Tradicinių amatų populiarinimas“, Joniškio ŽŪM. nominacija „Rankos kūrėjas 2013“ keletas projektų su Žagarės n. klubu „Vyšnelė“, Juodeikių ir Gaižaičių kaimo bendruomenėmis.
Dalyvauta amatų ir darbų parodose Joniškyje, Vilniuje, Valmieroje (Latvija), Plungėje. Vesti edukaciniai užsiėmimai bibliotekose : Šakynoje, Žagarėje, Gaščiūnuose, Verbūnuose, Gaižaičiuose.
Šiaulių rajono kultūros namų humoro grupės „Pirmadienis“ narys, Raistų kaimo seniūnaitis, Žagarės DC dainuojančio kolektyvo „Vyšnių sodas“ vienas iš vadovų. Renginių vedėjas, režisierius ir rėmėjas.
Laisvalaikis: kelionės, fotografija, renginių filmavimas, piešimas.


Šakynos filialo kultūros renginių organizatorė S.Butvidienė
Gautas sutikimas viešinti.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN