Mažeikiuose pusę amžiaus tarnavusius nuotekų šalinimo tinklus pakeis nauji

Naujienos: Savivalda , 2021-02-10 18:24
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Mažeikių r.

Sodų gatvėje ir skverelyje pradedami rekonstruoti nuotekų šalinimo tinklai. Po atnaujinimo jie užtikrins nepertraukiamą nuotekų surinkimą, sumažės avarijų ir po liūčių susidarančių potvynių senamiesčio gatvėse tikimybė. Atliekant darbus bus nukirsta apie 90 medžių ir krūmų, augančių nuotekų tinklų apsaugos zonoje – vietoj jų bus atsodinti kiti.

Atnaujinti nuotekų šalinimo tinklus buvo būtina – dar 1968 m. statytas nuotekų kolektorius, pagrindinė senamiesčio ir dalies naujamiesčio nuotekų arterija, techniškai nusidėvėjęs, gelžbetoninis įrenginys, tarnavęs ilgą laiką, sutrūnijo, sumažėjo ir jo pralaidumas.

Įgyvendinant nuotekų šalinimo tinklų Sodų g., Mažeikių mieste, rekonstravimo projektą Sodų skverelyje ir Sodų g. atkarpoje nuo Naftininkų g. iki Žemaitijos g. bus tvarkoma 0,84 km nuotekų tinklų.

Projektas finansuojamas Europos Sąjungos fondų, UAB „Mažeikių vandenys“ ir Mažeikių rajono savivaldybės lėšomis. Rangos darbus atlieka UAB „Plungės lagūna“.


Ryšių su visuomene skyrius
šaltinis: http://www.mazeikiai.lt/savivaldybe/naujienos/pus%C4%99-am%C5%BEiaus-tarnavusius-nuotek%C5%B3-%C5%A1alinimo-tinklus-pakeis-nauji/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN