Mažeikių viešosiose erdvėse numatomi pokyčiai

Naujienos: Savivalda , 2021-02-05 21:31
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com

Prie Juodpelkio parko, viename iš tvenkinių, atsiras plaukiojantis fontanas. Šalia centrinio stadiono bus įrengta šunų išvedžiojimo aikštelė. Jau dabar galvojama ir apie miesto apželdinimą pavasarį, vasarą.

Apie tai – šiandien vykusiame nuotoliniame Mažeikių rajono savivaldybės įvaizdžio kūrimo darbo grupės posėdyje. Startavo naujos sudėties darbo grupė, kuriai vadovauja mero pavaduotoja Rūta Matulaitienė.

Viename iš tvenkinių bus sumontuotas fontanas. Iš pasiūlytų galimų fontanų darbo grupės nariai vienbalsiai pasirinko „Žvaigždę“, kurios srovės aukštis 11 m, plotas – 28 m. Fontanas ne tik papuoštų kraštovaizdį, bet ir suteiktų jam didingumo. Vandenį prisotintų deguonimi, atneštų naudos gamtai. Jis būtų matomas ne tik pėstiesiems, bet ir pravažiuojantiesiems.

Kalbėta apie naują rekreacinę zoną, skirtą šunų išvedžiojimui. Kad tokia vieta reikalinga, mintį praėjusiais metais iškėlė mažeikiškiai gyvūnų mylėtojai ir su prašymu kreipėsi į Savivaldybę – surinkta per šimtą parašų. Savivaldybės vadovai tokiai minčiai pritarė.

Kaip tinkamiausia pasirinkta vieta šalia centrinio stadiono – lengvai prieinama teritorija, yra automobilių stovėjimo aikštelė, pakankamai vietos pasivaikščiojimui su šunimis, dresavimo aikštelei. Šiuo metu parengti viešųjų pirkimų dokumentų projektai, derinamos detalės.

Planuojama ir tariamasi dėl viešųjų erdvių apželdinimo pavasarį ir vasarą. Jau per Velykas, Motinos dieną ir miestas, ir rajonas turėtų pasipuošti pirmosiomis žydinčiomis darželių gėlėmis – ryškiaspalvėmis našlaitėmis. Vėliau jas pakeis kiti žydintys augalai.

Numatyta sutvarkyti fontano Pavenčių ir Naftininkų gatvių sankirtoje aplinką. Teritorijoje už suoliukų ketinama pasodinti sedulų, koloninių bukų, šluotelinių hortenzijų. Tuščiose erdvėse pastatyti vazonų su žydinčiomis gėlėmis.

Diskutuota apie šalia „Boulingo“ pastatytą skulptūrą „Medis“. Daugelį metų šioje erdvėje esanti skulptūra „neprigijo“. Galvojama arba pakeisti esamą aplinką, arba skulptūrą iškelti į kitą vietą, kur ji būtų matoma.


Ryšių su visuomene skyrius
šaltinis: http://www.mazeikiai.lt/savivaldybe/naujienos/ma%C5%BEeiki%C5%B3-vie%C5%A1osiose-erdv%C4%97se-numatomi-poky%C4%8Diai/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN