„Užgavieniu muonā“ - Virtualiai

Naujienos: Renginiai , 2021-01-19 23:03
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Telšių r.

Žemaitija nuo seno garsėja originalių „ličynų“ (kaukių) gamyba ir kūrybiniais atradimais. Siekdamas tęsti tradiciją ir puoselėdamas senuosius papročius, Telšių kultūros centras organizuoja virtualų Užgavėnių persirengėlių kaukių konkursą-parodą „Užgavieniu muonā“ .

Konkurse dalyvauti kviečiami Telšių miesto ir rajono vaikai bei moksleiviai, šeimos, suaugusieji. Dalyviai skirstomi į penkias kategorijas:
I grupė – ikimokyklinių įstaigų auklėtiniai, vaikai iki 7 m.;
II grupė – priešmokyklinių grupių ir pradinių klasių moksleiviai;
III grupė – 5 – 12 kl. moksleiviai;
IV grupė – šeimos;
V grupė – suaugusieji.

Konkurso-parodos „Užgavieniu muonā“ tikslas – skatinant Telšių rajono bendruomenės narių kūrybinius gebėjimus, stiprinti kartų bendradarbiavimą bei didinti Užgavėnių tradicijų pažinimą ir žinomumą apie persirengėlius, kaukių gamybos technologijas ir būdus.
„Užgavėnių persirengėlių kaukės (Velnio, Meškos, Ožio, Arklio, Raganos, Giltinės, Malpos, Gervės, Gandro, Daktaro, Kareivio, Morės, Lašininio, Kanapinio ir pan.) privalo būti pagamintos, nupieštos, nutapytos ar kitaip sukurtos, atsižvelgiant į etnines lietuvių tradicijas. Konkurse vertinamos bus tik Užgavėnių tradicijoms būdingų personažų-persirengėlių kaukės, o vienas autorius (ar kūrėjų grupė) gali pristatyti ne daugiau kaip dviejų sukurtų darbų kokybiškas nuotraukas“, – pabrėžė konkurso-parodos iniciatorė bei organizatorė Telšių kultūros centro folkloristė Rita Macijauskienė.
I grupės dalyviai (ikimokyklinio ugdymo įstaigų auklėtiniai) konkursui kviečiami pateikti piešinių nuotraukas. Piešiniai – ant A3 formato lapo, o jų atlikimo technika – įvairi. Piešiniai privalo būti tvarkingi, estetiški, išbaigti.

II, III ir IV grupių dalyviai konkursui pateikia tradicinių Užgavėnių persirengėlių kaukių nuotraukas. Kaukės privalo būti pagamintos tokio dydžio, kad būtų galima pritaikyti praktiniam naudojimui. Darbų pagaminimo technika įvairi. Darbai privalo būti nauji, estetiškai pagaminti.
V grupės dalyviai gali pateikti ne tik tradicinių Užgavėnių kaukių, bet ir vaizduojamojo meno darbų (tapybos, grafikos, karpinių ir pan.) nuotraukas. Darbai privalo būti nauji, estetiškai pagaminti.

Šiemet konkursui teikiami visų grupių kūrybos darbai privalo būti nufotografuoti ir iki vasario 10 d. atsiųsti el. paštu.: info@telsiukultura.lt.

Reikalavimai nuotraukoms: jos turi būti kokybiškos, „nesusiliejusios“, kūrybos darbui fotografuoti parinktas atitinkamas apšvietimas, estetiška vieta, turi būti suderintos produkto ir aplinkos spalvos, kurios nesusilieja su kūriniu, nerėžia akies. Jei kūrybos darbas yra trimatis, jis turėtų būti nufotografuotas skirtingais rakursais, išryškinant svarbiausias detales. Vienam kūrybos darbui pristatyti reikia ne daugiau 3 kokybiškų nuotraukų. Su darbais turi būti pateikti autoriaus (arba kūrybinės grupės) vardas (-ai), pavardė (-s), amžius, kokiai organizacijai atstovauja, mokytojo (-ų) vardas, pavardė ir kiti kontaktiniai duomenys (telefono numeris, el. paštas).

Geriausių darbų autoriai bus paskelbti 2021 m. kovo 1 d. Telšių kultūros centro paskyros socialiniame tinkle „Facebook“. Nugalėtojus rinks ir geriausius darbus rinks komisija bei virtualūs žiūrovai – „Telšių kultūros centro“ paskyros lankytojai. Geriausių darbų autoriai bus apdovanoti diplomais ir organizatorių įsteigtomis dovanomis.


šaltinis: http://telsiai.lt/go.php/lit/Uzgavieniu-muon---virtualiai


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN