Šiaulių valstybinei kolegijai suteikta naujoji „Erasmus+“ chartija

Naujienos: Švietimas , 2021-01-12 22:38
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šiaulių m.

2020 m. gegužės mėnesį Šiaulių valstybinės kolegijos Tarptautinių ryšių ir projektų valdymo (TRPV) skyrius Europos Komisijai pateikė paraišką „Erasmus+“ aukštojo mokslo chartijai 2021–2027 metų laikotarpiui gauti. Kolegijos atstovai džiaugiasi, kad paraiška buvo įvertinta maksimaliai! Toks pripažinimas neabejotinai atveria naujų veiklos krypčių ir galimybių.
2020 m. gruodžio 22 d. Europos Komisija Šiaulių valstybinės kolegijos Tarptautinių ryšių ir projekto valdymo skyrių informavo apie Kolegijai suteiktą „Erasmus+“ aukštojo mokslo chartiją 2021–2027 metų laikotarpiui. TRPV skyriaus pateikta paraiška chartijai gauti buvo įvertinta maksimaliai – 100 balų iš 100 galimų.
„Erasmus+“ aukštojo mokslo chartija (ECHE) užtikrina kokybišką „Erasmus+“ veiklų įgyvendinimą mokslo ir studijų institucijose. Chartijos suteikimas patvirtina, kad „Erasmus+“ tikslai yra ir pačios institucijos modernizavimo bei tarptautiškumo strategijos dalis. Aukštoji mokykla įsipareigoja laikytis visų keliamų „Erasmus+“ įgyvendinimo reikalavimų ir Europos bendradarbiavimo principų.
„Erasmus+“ aukštojo mokslo chartijoje nustatyta bendra Europos ir tarptautinio bendradarbiavimo veiklos, kurią vykdo programoje dalyvaujanti Šiaulių valstybinė kolegija, kokybės sistema.
ECHE yra būtina norint organizuoti studentų ir personalo mobilumą, taip pat vykdyti „Erasmus+“ strateginių partnerysčių projektus ar kitus „Erasmus+“ daugiašalius projektus.
2014–2020 m. mainų programos „Erasmus+“ etapas buvo reikšmingas Šiaulių valstybinei kolegijai: bendradarbiauta su 171 užsienio organizacija 35 šalyse; daugiau nei 600 Kolegijos studentų / absolventų įgijo tarptautinės dalinių studijų ir praktikos patirties; Kolegijos dėstytojai / administracijos darbuotojai dalyvavo 266 „Erasmus+“ vizituose. Šiuo programos etapu Kolegija priėmė 320 užsienio studentų, savo patirtimi su Kolegijos bendruomene dalijosi 349 dėstytojai / administracijos darbuotojai iš užsienio aukštųjų mokyklų.
2021 m. prasideda naujas programos „Erasmus+“ etapas, kuriam įgyvendinti Europos Komisija skiria daugiau nei 26 mlrd. Eur. Didžioji programos dalis bus skirta mobilumo, institucijų bendradarbiavimo ir politikos kūrimo projektams švietimo srityje remti.
Siekiama, kad naujoji 2021–2027 m. programa būtų dar įtraukesnė, prieinamesnė ir tvaresnė. Tarp svarbiausių jos tikslų – siekis remti skaitmeninę Europos švietimo pertvarką ir prisidėti prie Europos švietimo erdvės kūrimo.

Ateinančiu laikotarpiu programa pasiūlys dar daugiau galimybių „Erasmus+“ dalyviams: taps prieinamesnė kiekvienam ir siūlys daugiau lanksčių būdų dalyvauti, įtrauks mažiau galimybių turinčius asmenis. Naujų galimybių numatoma ir bendradarbiavimo projektų vykdytojams, kuriant inovacijas mokymo programose, remiamos įvairios iniciatyvos, pavyzdžiui, Europos universitetai.
ŠVK Tarptautinių ryšių ir projektų valdymo skyriaus vedėjos Kristinos Nesovienės teigimu, „Erasmus+“ aukštojo mokslo chartija užtikrina, kad „Erasmus+“ veiklos įgyvendinamos kokybiškai, o ją turinti aukštoji mokykla yra moderni, turi nuoseklią tarptautiškumo strategiją ir laikosi Europos bendradarbiavimo principų:
„Kad būtų akredituotos, organizacijos turi parengti kokybiškos mobilumo veiklos įgyvendinimo planą ir jį vykdyti siekdamos patobulinti siūlomas švietimo ir mokymo paslaugas. Džiaugiamės, kad ir toliau galėsime naudotis programos privalumais: augsime, mokysimės, palaikysime esamus ryšius su organizacijomis ir megsime naujus kontaktus siekdami geriausių rezultatų visoms šalims. Tai mums, kaip aukštojo mokslo įstaigai, be galo svarbu. Stabilus finansavimas reiškia, kad galime sutelkti dėmesį į ilgalaikius tikslus. Mobilumo veiklos neabejotinai padeda didinti mūsų organizacijos mokymo ir mokymosi kokybę“.



Šiaulių valstybinės kolegijos informacija ir nuotraukos


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN