Telšių Vincento Borisevičiaus gimnazija dalyvavo projekte „Pirmas žingsnis kūrybiškumo verslo link“

Naujienos: Švietimas , 2020-12-21 23:00
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Telšių r.

Švietimo organizacijose nuolat vyksta permainos, auga inovacijų srautai, todėl daug dėmesio skiriama jų diegimui ir sklaidai. Rugsėjo–gruodžio mėn. Telšių Vincento Borisevičiaus gimnazija dalyvavo projekte „Pirmas žingsnis kūrybiško verslo link“, kurį rėmė Telšių rajono savivaldybė. Projekto tikslas – supažindinti moksleivius su verslo ir inovacijų pradmenimis, ugdyti verslumą, patobulinti jau turimus gaminio dizaino įgūdžius, praktiškai įgyvendinti kūrybinius sumanymus.

Projektinė veikla prasidėjo nuo eskizų piešimo ir jų tobulinimo. Vėliau dalyviai vyko į Vilniaus Gedimino technikos universitetą, kur dalyvavo „Ateities inži­ne­rijos" kūrybinėse dirbtuvėse. Dizaino katedroje modulio „Dizaino technologijos ir ino­vacijos" veiklose mokiniai susipažino su netradicinių šviestuvų gaminimu iš perdirbtų medžiagų. Verslo ir vadybos fakultete Canvas metodu kūrė ir pris­tatė inovatyvaus verslo planus. Taip pat moksleivius VGTU dėstytojai supažindino su Statybų fakulteto dirb­tuvėmis ir laboratorijomis. Gimnazistai, dalyvavę šiose kūrybinėse dirbtuvėse, turėjo galimybę pagalvoti apie specialybės pasirinkimą, ateities planus, pabandė įgyvendinti savo kūrybines idėjas bei išsikelti verslo sumanymus.

Vėliau moksleiviai kūrė erdvines šviestuvų formas iš naujų technologijų medžiagų – foamirano ir izolono. Ši veikla suteikė galimybę atsiskleisti jų saviraiškai, kūrybiškumui. Veiklios rankos sukūrė išskirtines šviestuvų kompozicijas – didžiules gėles, kurios spindi, šviečia, skleidžia šilumą. Šios išskirtinio dizaino gėlės puošia Vincento Borisevičiaus gimnazijos I aukšto fojė. Dalis projekto gaminių bus išsiųsta VGTU „Ateities inžinerijos" projekto koordinatoriams.

Tęsdami projekto „Pirmas žingsnis kūrybiško verslo link" veiklą Telšių Vincento Borisevičiaus gimnazijos II a,b klasių gimnazistai dalyvavo nuotolinėse kūrybinėse dirbtuvėse „Verslo plano rengimas Canvas metodu. Marketingas". Juos čia kon­sul­tavo VGTU mokymosi platformos „Ateities inžinerija" koordinatorius Henrikas Mykolaitis ir VGTU verslo ir vadybos katedros lektorius Giedrius Čyras.

Susitikimo metu moksleiviai pristatė savo verslo idėjas, parengtas Canvas meto­du. Buvo pateikta įvairiausių sumanymų – nuo internetinės svetainės, padedančios moks­leiviams mokytis, papuošalų ir dekoracijų verslo iki skraidančių objektų sukūrimo. Taip pat aptarta, kaip plėtoti išskirtinio dizaino lempų verslą.

Nors projektas pasibaigė, tačiau veikla su VGTU bus tęsiama. Gimnazistų paruošti plakatai bus patalpinti „Ateities inžinerijos" platformoje.

Visų projektinių veiklų metu konsultacijas teikė Vilniaus Gedimino technikos univer­siteto lektoriai. Užsiėmimams buvo naudojami VGTU projekto „Ateities inžinerija“ platformų „Gaminio mode­lia­vi­mas“, „Inovacijos ir kūrybingumas“, „Verslas ir finansai“ ištekliai.

Projektui vadovavo dailės mokytoja Ligita Kaziukonė ir ekonomikos mokytoja Liana Liubienė.


šaltinis: http://telsiai.lt/go.php/lit/Telsiu-vincento-boriseviciaus-gimnazija-dalyvavo-projekte-pirmas-zingsnis-kurybisko-verslo-link


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN